Előfizetés

Hamis Amerika kapitány is jött a gagyi maszkokkal az országba a szlovák kamionban (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.10. 10:58

Fotó: NAV
Százezernyi használhatatlan védőfelszerelést, ezer pár hamis papucsot, láncokat és karkötőket foglalt le a NAV.
Több mint százezer rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést és egyéb, hamis terméket találtak az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében egy szlovák kamionban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai – közölte a Facebook-oldalán az adóhatóság. Mint írták, a pénzügyőrök az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerbe (EKÁER) bejelentett adatok alapján választották ki tételes ellenőrzésre a szlovák járművet.  – A kamion rakteréből több mint százezer különféle egészségügyi védőfelszerelés, elsősorban maszkok, illetve kesztyűk és műanyag arcvédők kerültek elő. A védőeszközök az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) véleménye szerint nem feleltek meg a minőségi, illetve megfelelőségi előírásoknak. A NAV az összesen mintegy harmincmillió forint értékű védőfelszerelést átadta a rendőrségnek és rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett – emelték ki.
A védőeszközök mellett a szállítmány több mint ezer pár, szemmel láthatóan hamis papucsot, valamint száz, szerzői jogvédett figurát (Batman, Pókember, Vasember, Amerika kapitány) tartalmazó nyakláncot és karkötőt is rejtett. Becslés alapján a hamisítványokkal mintegy hatmillió forint kárt okoztak. A NAV a hamis termékeket lefoglalta, és iparjogvédelmi jogok, valamint szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt nyomozást indított.

Gáz-riasztó pisztollyal, egy taxi hátsó ülésén rabolták ki a fiatalkorú dílert Zuglóban – Videóval

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.10. 10:41

Fotó: police.hu
Letöltendő fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség.
A vádirat szerint a 23 éves férfi még 2018. november 30-án az esti órákban, a XIV. kerületi Újvilág utcában találkozott egy 17 éves fiúval, aki kábítószert szándékozott eladni neki, majd beültek a vádlott ismerőse taxijának hátsó ülésére. A férfi azonban a vásárlás helyett elővett egy lőfegyvernek látszó gáz-riasztó pisztolyt és kirabolta a kiskorút. Kábítószert, pénzt és mobiltelefont vette el tőle – közölte az ügyészség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2019 szeptemberében azonosította és elfogta a támadót. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a férfit letöltendő fegyházbüntetésre és tiltsa el a közügyektől. A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

Éjjel tört rá a 78 éves asszonyra a jánoshalmi férfi, egyik hozzátartozója térítette meg az elrabolt pénzt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.10. 10:19
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A fiatal férfi egy másik alkalommal ellopta az idős nő pénztárcáját.
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás, magánlaksértés és lopás miatt vádat emelt egy jánoshalmai férfival szemben, aki egy időskorú, egyedül élő asszonyt éjjel a saját házában rabolt ki. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirat szerint a férfi április 5-én éjjel bemászott egy jánoshalmai ingatlan udvarába, mivel tudta, hogy az ott lakó 78 éves asszony egyedül él. Betörte a ház bejárati ajtajának üvegét, a résen keresztül a zárban lévő kulccsal kinyitotta az ajtót és bement. A szobában összetalálkozott az időskorú sértettel, akinek jobb kezét erősen megfogta, szorongatta és közben pénzt követelt tőle. A sértett az erőszak hatására szó nélkül a folyosóra vezette a vádlottat, ahol a varrógép fiókját kihúzva megmutatta az ott tartott pénzét. A rabló ekkor elengedte áldozata kezét, a fiókban lévő 30 ezer forintot magához vette, majd távozott. A nő jobb kézfején nyolc napon belül gyógyuló vérömleny keletkezet, idős kora és fizikai állapota miatt a bűncselekmény elhárítására nem volt képes. A férfi hozzátartozója az elrabolt pénzösszeget és a bejárati ajtóban okozott kárt megtérítette az idős nőnek. A rablás utáni reggelen a férfi a rabolt pénzzel vásárolni ment a dohányboltba, amelynek udvarán észrevette a sértett őrizetlenül hagyott táskáját. A férfi a nő figyelmetlenségét kihasználva a táskából ellopta a pénztárcáját, amelyben 3 000 forint készpénz, személyes iratok, továbbá a bankkártyája volt. Az ügyészség a fiatal férfit a rablás súlyosabban minősülő bűntettével, erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével, valamint üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.