Előfizetés

Kisbusszal ütközött egy autó az M5-ösön

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.11. 06:20
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A baleset Ócsa térségében, a Szeged felé vezető oldalon történt.
Kisbusszal ütközött össze egy személyautó az M5-ös autópályán Ócsa térségében, a Szeged felé vezető oldalon – közölte a katasztrófavédelem. Az ütközés erejétől a kisbusz az oldalára borult. A fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is kiérkeztek a balesethez, a helyszínelés idejére lezárták az érintett útszakaszt. 

Vonat elé hajtott egy autó Szügyben, két gyereket kimentettek a járműből

MTI
Publikálás dátuma
2020.08.10. 12:57
Képünk illusztráció
Fotó: Erdős Dénes / Népszava
A baleset a Vasút úton, a vonatállomás közelében történt.
Vonat elé hajtott egy autó Szügyben hétfőn, a járműből két gyereket kimentettek – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel. Szeles Péter elmondta: a Vasút úton, a vonatállomás közelében történt a baleset. A tűzoltók egy kisgyereket kiemeltek az autóból, a másikat feszítővágó segítségével mentették ki – tette hozzá. A mentők későbbre ígértek tájékoztatást az MTI-nek.

Hamis Amerika kapitány is jött a gagyi maszkokkal az országba a szlovák kamionban (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.10. 10:58

Fotó: NAV
Százezernyi használhatatlan védőfelszerelést, ezer pár hamis papucsot, láncokat és karkötőket foglalt le a NAV.
Több mint százezer rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést és egyéb, hamis terméket találtak az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében egy szlovák kamionban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai – közölte a Facebook-oldalán az adóhatóság. Mint írták, a pénzügyőrök az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerbe (EKÁER) bejelentett adatok alapján választották ki tételes ellenőrzésre a szlovák járművet.  – A kamion rakteréből több mint százezer különféle egészségügyi védőfelszerelés, elsősorban maszkok, illetve kesztyűk és műanyag arcvédők kerültek elő. A védőeszközök az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) véleménye szerint nem feleltek meg a minőségi, illetve megfelelőségi előírásoknak. A NAV az összesen mintegy harmincmillió forint értékű védőfelszerelést átadta a rendőrségnek és rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett – emelték ki.
A védőeszközök mellett a szállítmány több mint ezer pár, szemmel láthatóan hamis papucsot, valamint száz, szerzői jogvédett figurát (Batman, Pókember, Vasember, Amerika kapitány) tartalmazó nyakláncot és karkötőt is rejtett. Becslés alapján a hamisítványokkal mintegy hatmillió forint kárt okoztak. A NAV a hamis termékeket lefoglalta, és iparjogvédelmi jogok, valamint szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt nyomozást indított.