Előfizetés

Porrobbanás volt a Dunaferr zsugorítóművénél (Videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.24. 21:32

Fotó: Máthé Zoltán / MTI
Jelentős az anyagi kár.
Robbanás történt a Dunaferr Nagyolvasztó Gyáregység zsugorítóművének területén – tudta meg a Duol.hu. A Fejér Megyei Katasztrófavédelem a portál érdeklődésére azt válaszolta, hogy a Vasmű úti ipari létesítményben a technológiai folyamatban egy kisebb porrobbanás történt egy olyan részen, ahol emberi tartózkodásra kialakított terület nincs. Személyi sérülés nem történt, a tűzoltók kiérkezésekor tűz nem volt.
Az ISD Dunaferr Zrt. megerősítette a lapnak az üzemi baleset tényét. Tájékoztatásuk szerint hétfőn, azaz 2020. augusztus 24-én, délelőtt 9 óra 20 perckor porrobbanás történt az ISD Dunaferr Zrt. zsugorítóművének egyik berendezésénél. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős, és megkezdték az esemény kivizsgálását.

Elhalasztották az összevert Orosz Bernadett rágalmazási perét - bántalmazója kérésére

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.24. 19:02
Orosz Bernadett
Fotó: Facebook/ Orosz Bernadett
Az egykori alezredes kezdeményezte a tárgyalás elnapolását, noha ő indította az eljárást.
Elhalasztották annak a rágalmazási ügynek a tárgyalását, amely a tavaly novemberben brutálisan összevert Orosz Bernadett ellen indult – tudta meg a 444. Szerdán tárgyalták volna Orosz Bernadett ügyét, de nem azt, hogy az egykori alezredes barátja a felismerhetetlenségig összeverte a hatgyermekes édesanyát. Hanem azt, hogy a nő megsértette támadója jó hírnevét azzal, hogy megnevezte a férfit. A halasztást a férfi kérte, a tárgyalást szeptember 28-ra halasztották.
„A szóban forgó ügyben a 2020. augusztus 26. napjára tűzött tárgyalás – a felperes keresetváltoztatása okán – elhalasztásra kerül. Az ügyben az új tárgyalási határnap 2020. szeptember 28. napja, 10 óra”

– írta a Miskolci Bíróság a portál érdeklődésére.

Orosz Bernadett bántalmazása ügyében még nem emeltek vádat, a nő viszont bíróság elé kerül, amiért a támadást követő két napban fényképeket osztott meg volt párjáról, és a nevét is kiírta a Facebookon. A bántalmazó férfi ezért ötmillió forintra perli a nőt a jó hírnevének megsértése miatt. A tárgyalás napjára tüntetést is szervezett a Nőkért Egyesület a Miskolci Törvényszék elé, hogy szolidaritásukat fejezzék ki Orosz Bernadett felé és felhívják a figyelmet a magyarországi áldozatvédelem rendszerszintű hiányosságaira.
– Ezer százalék, hogy a tüntetéstől ijedt meg, mert ma nyújtotta be a kérelmét a halasztásra. A tüntetésre már minden meg volt szervezve, szállást is foglaltak le a szervezők. Ez egy tipikus bántalmazói magatartás, hogy azokba is belerúg, akik kiállnak mellettem

– nyilatkozta Orosz Bernadett a 444-nek.

A volt katona tavaly novemberben Bujákon félholtra verte akkori barátnőjét. K. István a Borsnak azt állította, hogy nem emlékszik rá, valójában mi történt a bántalmazás estéjén.

Holttestet találtak egy aszódi házban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.24. 15:35

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Emberölés bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás.
A rendőrségre 2020. augusztus 24-én 9 óra körül tettek bejelentést arról, hogy egy aszódi házban egy 73 éves férfit holtan találtak – írja a police.hu. Mivel az idegenkezűséget nem lehetett kizárni, emberölés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, egyelőre ismeretlen tettes ellen.