Előfizetés

Újabb miniszter vonul házi karanténba

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.27. 14:42

Fotó: Botár Gergely / kormany.hu
Varga Judit is kapcsolatba került egy fertőzött személlyel.
Varga Judit igazságügyi miniszter is házi karanténba vonul. A tárcavezető Facebook-oldalán azt írta, hogy tudomására jutott, hogy hétfőn kapcsolatba került egy azóta igazoltan Covid-19 fertőzött személlyel. Emiatt csütörtöktől házi karanténban folytatja a munkát.
„Fertőzésre utaló jeleket magamon nem tapasztalok. A ma reggel elvégzett első laboratóriumi tesztem eredménye negatív”

– tette hozzá az igazságügyi miniszter.

Egymás után vonulnak házi karanténba a politikusok. A sort Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs államtitkár nyitotta. Mint utóbb kiderült, azért, mert Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatójának tesztje pozitív lett. A három politikus egy kerti partin vett részt szombaton. Gulyás és Orbán első tesztje negatív eredményt adott.

Koronavírusos dolgozó miatt zárják be Törökbálint egyik óvodáját

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.27. 14:24
A törökbálinti Walla-óvoda épülete
Fotó: Facebook /Elek Sándor
Az összes oda járó gyerek és minden alkalmazott két hetes karanténba kerül, az épületet fertőtlenítik.
Elek Sándor, Törökbálint polgármestere a Facebookon jelentette be, hogy a csütöertök esti zárással a törökbálinti Walla óvodát bezárják, mivel az egyik szakdolgozó megfertőződött a koronavírussal - írja a bejegyzést megtaláló Index.
Az érdi járási hivatal népegészségügyi osztálya elrendelte az óvoda összes dolgozójának, és az oda járó gyerekek hatósági karanténba helyezését 14 napra. Az óvoda területét fertőtlenítik.

Hollik István miatt vonult karanténba Gulyás Gergely és Orbán Balázs

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.27. 14:13

Fotó: Illyés Tibor / MTI
Egy kerti partin vettek részt, mielőtt kiderült, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója elkapta a koronavírust.
Hollik István, a fideszes kommunikációs igazgató volt koronavírus-pozitív azon a múlt szombati magánrendezvényen, ami miatt karanténba kényszerült szerdától Gulyás Gergely és Orbán Balázs is – írja az Azonnali.
A portálnak Hollik István azt nyilatkozta, hogy
„ez a múlt szombati magánrendezvény ugyanaz, melynek folyományaként Orbán Balázs és Gulyás Gergely is karanténba kényszerültek”.

A magánrendezvény állítása szerint egy kerti parti volt. A politikus a 24.hu-nak azt is elmondta, hogy viszonylag kevesen voltak ott, és a meghívottak is a szabad ég alatt tartózkodtak, így nem gondolja, hogy mások is megfertőződhettek. Viszont mivel az ő tesztje pozitív lett, ezért a miniszternek és az államtitkárnak is karanténba kellett vonulnia.
A 24.hu információi szerint egyébként a partit Schaller-Baross Ernő Balaton-felvidéki kúriáján tartották. Schaller-Baross is Gulyás minisztériumában dolgozik nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárként.

Orbán Balázs csütörtökön Facebook-oldalán bejelentette, hogy első tesztje negatív lett. Gulyás Gergely szerdai első tesztje szintén negatív eredményt mutatott.