Előfizetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház több telephelyén is látogatási tilalmat rendeltek el

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.08.28. 16:39
Áprilisban hőkamerával vizsgálták a kórházba érkezőket
Fotó: Vajda János / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
A koronavírusos esetek emelkedő száma indokolta a szigorítást.
A koronavírus-fertőzés esetszámainak emelkedő tendenciája miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház látogatási tilalmat rendelt el több telephelyén – tudatta a kórház pénteken a honlapján.  – A látogatási tilalmat a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya javaslatára az egészségügyi intézmény Szentpéteri kapui, Semmelweis tagkórház és a Szent Ferenc tagkórház telephelyein rendelték el péntektől – olvasható a bazmkorhaz.hu oldalon.  Szombattól teljes látogatási tilalom van érvényben az egri Markhot Ferenc Kórházban is, a döntés visszavonásig érvényes.

Már négy fővárosi idősotthonban rendeltek el látogatási és kijárási tilalmat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.28. 16:13
Képünk illusztráció
Fotó: Röhrig Dániel / Népszava
Az országszerte emelkedő esetszámok miatt az intézményvezetők indokoltnak látják a szigorításokat.
Intézményvezetői kezdeményezésre a Fővárosi Operatív Törzs mai ülésén szeptember 1-től látogatási és kijárási tilalmat rendelt el a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő három otthonban: az Alacska úti Idősek Otthonában, a Halom Utcai Idősek otthonában és a Szombathelyi Idősek otthonában – jelentette be Gy. Németh Erzsébet, a területért felelős főpolgármester-helyettes a Főpolgármesteri Hivatal honlapján. Egyik fővárosi intézményben sincs jelenleg aktív koronavírusos fertőzött, azonban az országszerte emelkedő esetszámok miatt az intézményvezetők indokoltnak látják a nagy számú idős, veszélyeztetett lakók védelmének megerősítését az idősotthonokban. A közlemény szerint a fenntartó folyamatosan ellenőrzi a járványvédelmi protokollok, illetve a főpolgármester 9 pontból álló fenntartói utasításának betartását. Az intézmények több hétre való védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel rendelkeznek, a lakókat és a dolgozókat pedig rendszeresen szűrik koronavírusra. Ez már a negyedik fővárosi fenntartású idősotthon, ahol ilyen szigorításokat vezetnek be. Augusztus 19-től látogatási és kijárási tilalmat rendelt el a Pesti Úti Idősek Otthonában. Akkor az intézményben nem volt aktív koronavírusos fertőzött, azonban az országszerte emelkedő esetszámok miatt az intézményvezető indokoltnak látta a nagy számú idős, veszélyeztetett lakók védelmének megerősítését. Az otthonban augusztus elején Budapest Főváros Kormányhivatala munkaerőhiányra hivatkozva felvételi zárlatot rendelt el.

Az egri kórházban is látogatási tilalom lesz

MTI
Publikálás dátuma
2020.08.28. 16:02

Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava
A döntés szombaton lép hatályba, és visszavonásig érvényes.
Teljes látogatási tilalmat rendeltek el szombattól az egri Markhot Ferenc Kórházban, a döntés visszavonásig érvényes – közölte az intézmény sajtóreferense pénteken az MTI-vel. Szegedi Erzsébet tájékoztatása szerint az országszerte megnövekedett koronavírusos esetszám miatt szombattól a betegek a kórház egyetlen fekvőbetegosztályán sem fogadhatnak látogatókat. A tilalom első napján a rendelőintézet zárva tart – jelezte. Kitért arra is, hogy a szigorítás időszakában minden nap 14 és 15 óra között biztosítják, hogy a hozzátartozók – romlandó élelmiszert nem tartalmazó – csomagot vigyenek a bent fekvőknek, melyet az ápolók vesznek át és továbbítanak. A küldemények külső felületét átadás előtt fertőtlenítik – tette hozzá.