Orbán Viktor;járvány;Operatív Törzs;koronavírus;határvédelem;

2020-08-29 10:41:43

Maszk nélkül, egymástól könyöktávolságra nézték át Orbánék a járványügyi terveket (videó)

Akciócsoport, szigor, határvédelem – mondta a miniszterelnök, az operatív törzs ülése azonban maga volt a hazárdjáték.

A szigorú határvédelmi intézkedések részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában, melyet az MTI is idézett. 

Orbán arról beszélt, hogy a második járványhullám már az „ajtónkon kopogtat” – emlékeztetőül: pénteken egy nap alatt 132 fertőzöttet találtak, szombaton pedig már 158-at, ennyi új beteget a járvány első, április berobbanásakor sem regisztráltak a pandémia.hu grafikonja alapján – ám szerinte most még időben vagyunk, a határok lezárásával, komoly intézkedésekkel a járvány második hullámát is meg tudjuk fékezni.

A miniszterelnök ezzel csak beharangozta, de nem ismertette az intézkedéseket, a videó viszont nem is emiatt érdekes. A felvételen azt látjuk, hogy 

Az első snittben a védőmaszkot nem viselő Orbán Viktor kezet ráz a szintén maszk nélküli Pintér Sándor belügyminiszterrel, a Belügyminisztérium bejáratánál.

Ezután pedig rögtön azt láthatjuk, hogy az operatív törzs tagjai, köztük Müller Cecília, Orbán, Pintér, Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár, Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter, és Benkő Tibor honvédelmi miniszter maszk nélkül, egymástól néha csak könyöktávolságra ülnek egy zárt térben.

Hogy ez milyen kockázatokkal jár, azt pontosan láthattuk az elmúlt napokban is, amikor öt kormánytagnak, köztük két miniszternek is karanténba kellett vonulnia, teszteket kellett végeztetnie, mert az Alapjogokért Központ egy hétvégi rendezvényén összefutottak a koronavírus-pozitív Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával.