kormánytagok;Kovács Zoltán;karantén;koronavírus;Dömötör Csaba;

Fertőzöttel találkozott Kovács Zoltán is – már öt kormánytag került karanténba

Két miniszternek és három államtitkárnak is otthon kell maradnia, miután többen találkoztak a Fidesz koronavírusos kommunikációs vezetőjével.

Egy hétvégi rendezvényen a Miniszterelnöki Kabinetiroda több vezetője és munkatársa is találkozott a Fidesz kommunikációs igazgatójával, akinél később koronavírus fertőzést mutattak ki. Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkárok, valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője otthoni karanténban tartózkodnak – jelentette be csütörtök délután az MTI-nek elküldött közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A bejelentés alapján Kovács, Dömötör és Farkas is részt vett azon a szombati kerti partin, amin ott volt a később pozitív koronavírustesztet produkáló Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kormányzati buli után karanténba került Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára is. Varga Judit pedig csütörtökön Facebook-posztban közölte, hogy hétfőn egy fertőzött személlyel találkozott, és szintén karanténba vonult.

Orbán Viktor nem vett részt az ominózus kerti partin, sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint a miniszterelnök nem érintett az ügyben.