Előfizetés

Egy nap alatt kétszer fogták el a rendőrök a jászkiséri férfit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.30. 11:13
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Bemászott egy ház udvarára, kábítószer volt nála, egy rendőrautó motorház tetejére ütött, majd ellopott egy biciklit.
A rendőrség közleménye szerint a 26 éves jászkiséri férfi pénteken, a délutáni órákban Jászkíséren, egy lakóház kerítésén átmászott, majd szóváltásba keveredett az udvaron dolgozó férfival, aki egy idő után kizavarta a fiatalt az udvarról. Az esetet bejelentették a rendőrségre, így a rendőrök rövid időn belül intézkedtek a jogsértővel szemben. Ruházatának átvizsgálása során egy alufóliába csomagolt kábítószergyanús fehér port találtak, amit a helyszínen lefoglaltak. Ettől a feltételezett elkövető idegessé vált, és a begipszelt kezével a szolgálati gépkocsi motorház tetejére ütött. A férfit a helyszínről előállították a Jászapáti Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd távozott onnan. Ezzel nem volt vége az eseményeknek, hiszen a férfi még aznap éjjel Jászapátin bement egy lakóház udvarára, majd az ott lévő garázsból eltulajdonított egy biciklit. A helyszínen beszerzett adatok, és személyleírás alapján az intézkedő rendőrök a férfi keresésére siettek, aki addigra már Jászkisér irányába hajtott a lopott kerékpárral. A gyanúsítottat elfogták, majd ismét előállították a rendőrősre, ahol a kerékpárt lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosának. A Jászberényi Rendőrkapitányságon garázdaság, lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt büntető eljárás indult a 26 éves jászkiséri lakos ellen.

Életveszélyes sérüléssel zárult a vita Körösnagyharsányban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.30. 10:20
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Két férfi szólalkozott össze egy söröző előtt. Dulakodtak, majd egyikük ellökte a másikat.
A rendőrség közleménye szerint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába vasárnap 0 óra 5 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Körösnagyharsányban, a Váradi utcában, egy söröző előtt összeszólalkozott két férfi. Dulakodtak, majd egyikük ellökte a másikat. A sérültet súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők. A bűncselekményről érkezett bejelentés után a Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozóival azonnal intézkedtek, információkat gyűjtöttek a történtekről. A bejelentés után kevesebb mint öt és fél óra alatt elfogták a körösnagyharsányi férfit. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az 52 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésével gyanúsítja, és őrizetbe vette.  

Busszal és villamossal ment rabolni két férfi a II. kerületbe

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.30. 08:53
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy boltot fosztottak ki, miközben késsel fenyegették az üzlet alkalmazottját.
Egy nő tett bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságra arról, hogy 2020. augusztus 25-én 19 óra 30 perc körül egy II. kerületi élelmiszer boltba két férfi ment be. Mindketten kést vettek elő és megfenyegették az üzlet alkalmazottját, hogy nyissa ki a kasszát – írja a police.hu. Az eladó megijedt és eleget tett a követelésnek, így a két férfi a kasszából, illetve egy pulton lévő pénztárcából összesen 120 ezer forintot vett el, amit hátizsákjukba tettek és elmenekültek a helyszínről. A nyomozás kiderítette, hogy a két férfi tömegközlekedési eszközökkel jutott el a IX. kerületi Boráros térről a II. kerületi üzletbe. A két férfiről kamerafelvételek készültek, amely alapján a rendőrök a Boráros téren fel is figyeltek a feltételezett elkövetőkre; a Blaha Lujza térig követték őket, ahol augusztus 27-én délben elfogták a 65 éves B. Istvánt és a 25 éves Cs. Rolandot. A nyomozók rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit, akik beismerték tettüket. Őrizetbe vették őket, a bíróság pedig elrendelte letartóztatásukat.