Előfizetés
Fotó: Huszár Dávid / Népszava

A tüntetést elmosta a vihar, de nem mentek haza a színművészetisek – képek az egyetemfoglalásról

Minden tiltakozás ellenére szeptember 1-től a kormány egy alapítványra bízta az egyetemet, az új fenntartó szervezet kuratóriumi elnöke pedig Vidnyánszky Attila lett. Emiatt hétfőn távozott a Színház-és Filmművészeti Egyetem szinte teljes vezetése és este tüntetést tartottak az egyetem Vas utcai épületénél. A tiltakozást elmosta az esti vihar, de a hallgatók nem mentek haza, zenélve töltöttél az éjszakát az épületben, ahonnan egy ideig nem szeretnének távozni. Az SZFE Hallgatói Önkormányzatának elnöke kedd reggel arról beszélt, hogy kénytelenek voltak „az egyetemfoglalás eszközéhez folyamodni”, és most várják azokat a diákokat, akikkel „fenn tudják tartani ezt az állapotot.”

Szerző

Megosztás
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava

Bondoró olyan, akár gyerekkorunk falunapjai, csak sokkal jobb

Kapolcs klegfiatalabb fesztiválja, a Bondoró Utcaszínház Fesztivál idén nyárindító helyett nyárbúcsúztató családi program lett. Aki már járt a Művészetek Völgyén, az el tudja képzelni, hogy milyen a hangulat a Balaton-felvidéki faluban ilyenkor, ám a nagymultú völgyfesztivállal ellentétben ennek pont az adta a báját, hogy nem volt tömeg, tényleg mindenki odaért minden programra. A kapolcsi béke-szigeten lehetett nagyokat nevetni, mezítláb szaladni a fűben, fahalakat horgászni, élvezni a nyár utolsónak vélt napsugarait, és egy kicsit szabadnak lenni, életkortól függetlenül.

Szerző

Megosztás
Frissítve: 2020.08.31. 12:47
Goldi Kegyetlen Koppány a Pannon-tenger kalóza című kosztümös, kortárs cirkuszi műsorával
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Laura letarolta Louisianát

240 kilométeres széllökésekkel érte el az Egyesült Államokat a pusztító hurrikán és átvágtatott Louisiana államon, ahol eddig hatan vesztették életüket. Félmillió háztartás maradt áram nélkül, házakat döntött romba és Lake Charles-ban egy vegyi üzem is kigyulladt. Laura péntekre trópusi viharrá csendesedett és északi irányba, Arkansas felé halad tovább.

Szerző

Megosztás