Előfizetés
Fotó: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Buenos Aires utcái megteltek, kiszorulnak a koronavírus-hajléktalanok a városból

Argentína évek óta romló gazdasági teljesítményének hatására folyamatosan emelkedik a hajléktalanok száma, amire most még a pandémia okozta válság is ráerősít. Az elmúlt fél évben annyian vesztették el a munkájukat, hogy az így otthontalanná váló családok már kiszorultak a városból és egy 100 hektáros telken építettek sátorvárost.

Szerző

Megosztás
Fotó: Huszár Dávid / Népszava

A tüntetést elmosta a vihar, de nem mentek haza a színművészetisek – képek az egyetemfoglalásról

Minden tiltakozás ellenére szeptember 1-től a kormány egy alapítványra bízta az egyetemet, az új fenntartó szervezet kuratóriumi elnöke pedig Vidnyánszky Attila lett. Emiatt hétfőn távozott a Színház-és Filmművészeti Egyetem szinte teljes vezetése és este tüntetést tartottak az egyetem Vas utcai épületénél. A tiltakozást elmosta az esti vihar, de a hallgatók nem mentek haza, zenélve töltöttél az éjszakát az épületben, ahonnan egy ideig nem szeretnének távozni. Az SZFE Hallgatói Önkormányzatának elnöke kedd reggel arról beszélt, hogy kénytelenek voltak „az egyetemfoglalás eszközéhez folyamodni”, és most várják azokat a diákokat, akikkel „fenn tudják tartani ezt az állapotot.”

Szerző

Megosztás
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava

Bondoró olyan, akár gyerekkorunk falunapjai, csak sokkal jobb

Kapolcs klegfiatalabb fesztiválja, a Bondoró Utcaszínház Fesztivál idén nyárindító helyett nyárbúcsúztató családi program lett. Aki már járt a Művészetek Völgyén, az el tudja képzelni, hogy milyen a hangulat a Balaton-felvidéki faluban ilyenkor, ám a nagymultú völgyfesztivállal ellentétben ennek pont az adta a báját, hogy nem volt tömeg, tényleg mindenki odaért minden programra. A kapolcsi béke-szigeten lehetett nagyokat nevetni, mezítláb szaladni a fűben, fahalakat horgászni, élvezni a nyár utolsónak vélt napsugarait, és egy kicsit szabadnak lenni, életkortól függetlenül.

Szerző

Megosztás
Frissítve: 2020.08.31. 12:47
Goldi Kegyetlen Koppány a Pannon-tenger kalóza című kosztümös, kortárs cirkuszi műsorával
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava