Klebelsberg Központ;koronavírus;Hajnal Gabriella;

2020-09-04 21:35:10

Nem tervezi a Klebelsberg Központ a tanárok általános tesztelését

Hajnal Gabriella, a KK elnöke szerint a pedagógusok nem tartanak igazán a járványtól – aki mégis, az fizetés nélküli szabadságra megy.

Idén hétezerrel több elsős kezdte az iskolát az egy évvel korábbiakhoz képest - nyilatkozta a Növekedés.hu-nak adott interjúban Hajnal Gabriella, az iskolai intézményfenntartó Klebelsberg Központ elnöke.

Hajnal szerint az iskolákat a Klebelsberg Központ irányításával a tankerületek megfelelően felkészítették arra, hogy a tanév normális menetrendben induljon.

„Mindenhol volt nagytakarítás, fertőtlenítés, kiszállították a fertőtlenítőszereket is, és azt kértük az iskoláktól, hogy erre folyamatosan figyeljenek oda. Azokban az iskolákban, ahol eddig voltam, mindent rendben találtam. Minden gyereken volt maszk a belépéskor, a folyósokon. Rend és fegyelem van ilyen tekintetben. A kollégák figyelmeztették a gyerekeket a megváltozott szabályokra, a kézfertőtlenítésre, maszkviselésre, kézmosásra” fejtegette a központ elnöke. 

Mint elmondta, 

Hajnal azt is elárulta az interjúban, hogy a tanárok általános, koronavírus-tesztelése nem szerepel a terveik között, a szúrópróba-szerű vizsgálatot pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ tartja indokolatlannak – ha azonban szükséges a teszt elvégzése, az a pedagógus számára ingyenes. 

Mint beszámolójából kiderült, fertőzés vagy annak gyanúja miatt