Előfizetés

Borért raboltak ki a testvérek egy férfit egy somogyi faluban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.07. 09:22
Képünk ilusztráció
Fotó: Shutterstock
Miután az összevert férfi nem árulta el, hol tartja a pénzét, a rablók a talált borral együtt távoztak a helyszínről.
A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a testvérpárt, akik egy éjjel értékei miatt rátörtek otthonában egy férfira az egyik somogyi faluban – írja az ügyészség. A 21 és 32 éves férfiak 2020 augusztusában az éjszakai órákban bekopogtak a sértett házának ablakán, akitől pénzt és bort követeltek. Miután a ház tulajdonosa tagadta, hogy bármelyik lenne nála, az idősebb testvér az ablakot, míg öccse a bejárati ajtót berúgva bementek a házba, ahol bántalmazással fenyegetőzve értékek után kezdtek kutatni. A kutatáskor a testvérek találtak egy üveg bort, amiből mindketten ittak, majd a rémült férfit többször ököllel megütötték azért, hogy árulja el, hol tartja a pénzét. Miután a férfi nem volt erre hajlandó, a vádlottak a megmaradt borral együtt távoztak a helyszínről. A sértettnek a bántalmazás következtében könnyű sérülései keletkeztek, de annyira tartott az elkövetőktől, hogy csak napokkal később merte a rendőröket értesíteni a történtekről. A kaposvári rendőrök ekkor soron kívül őrizetbe vették a testvérpárt. Az ügyészség indítványozta letartóztatásukat, majd gyorsított eljárásban bíróság elé állította őket. A Kaposvári Járásbíróság a letartóztatásban lévő vádlottak közül a büntetett előéletű idősebb testvért 4 év, míg öccsét 3 év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, míg a védelem enyhítésért fellebbezett. Mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre, ezért a bíróság fenntartotta a vádlottak letartóztatását.

Másfél órán belül kétszer intézkedtek a járőrök egy ittas sofőrrel szemben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.07. 08:30
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Jogosítványa sem volt.
A helyi rendőrök Oroszlányban megállítottak egy autót 2020. szeptember 6-án este – írja a police.hu. A sofőr nem tudta átadni az egyenruhásoknak a jogosítványát, mozgásából pedig arra következtettek, hogy alkoholt fogyaszthatott, ezért alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív lett. A 33 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a jogosítvány hiánya miatt szabálysértési, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt pedig büntetőeljárást indítottak vele szemben. Nem sokkal később a férfi újra volán mögé ült, a rendőrök azonban ezúttal is elfogták. A mérési eredmények alapján újabb büntetőeljárást indítottak vele szemben.

Kamionnal ütközött a villamos a József körúton

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2020.09.07. 07:48
Illusztráció
Fotó: Népszava
Nem járt a 4-es 6-os a Blaha Lujza tér és a Corvin-negyed között.
Baleset miatt a 4-es és a 6-os villamos helyett a Blaha Lujza tér és a Corvin-negyed között pótlóbusz közlekedett hétfő reggel – közölte a BKK Info a Facebookon. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy villamos kamionnal ütközött össze a főváros VIII. kerületében, a József körúton, a Práter utcánál. A József körúton lezárták a Blaha Lujza tér felé vezető oldalt – tették hozzá. A 4-es és a 6-os villamos azóta újra a teljes útvonalon közlekedik.