felsőoktatás;tiltakozás;Színház- és Filmművészeti Egyetem;egyetemfoglalás;Vidnyászky Attila;SZFE;

2020-09-08 16:03:02

Ismét Palkovicshoz fordultak az egyetemfoglalók és nem tárgyalnak Vidnyánszkyval

Kitartanak a tiltakozók.

Erről beszéltek szokásos napi sajtótájékoztatójukon az érintettek. Itt egyebek mellett elhangzott az is, nem tekintik legitim tárgyalópartnernek Vidnyánszky Attilát. Éppen ezért a hallgatók nem vesznek részt azon a szerdai egyeztetésen, amelyet a Magyar Rektori Konferencia kezdeményezett a Színház- és Filmművészeti Egyetem helyzetéről. A szervezet tájékoztatása szerint az ELTE-n tartandó szerdai egyeztetésre szóló meghívást az egyetem vezetése, az egyetem fenntartójának vezetője és az egyetemi hallgatói önkormányzat vezetője is elfogadta.

Ennek ellentmondott mai sajtótájékoztatóján Csernai Mihály HÖK-vezető, aki egy hosszú levelet olvasott fel, miért nem vesz részt a hallgatók képviseletében az egyeztetésen. Szerintük

Pontjaikat továbbra is fenntartják, azokra nem egy tárgyalás részeként, hanem alapjaként tekintenek. Ha a kuratórium nem vesz részt az ülésen, akkor hajlandók újratárgyalni a megjelenést. Egyúttal jelezte, Upor László távozó rektorhelyettes jelen lesz, vele tart majd a tiltakozók dokumentumfilmes stábja is.

Utóbbi arról beszélt, ők a transzparens és nyit kommunikáció hívei voltak. Ennek jegyében álhírnek nevezte, azt, hogy a kuratórium elvonta az egyetem pénzét. Szerinte ez nem igaz. Egy számlaváltás történt csupán, ami technikai jellegű dolog, semmi köze a kuratórium kinevezéséhez.