Előfizetés

Fegyverarzenálra bukkantak az antik puskával engedély nélkül lövöldöző német férfi lakásán Zalában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.09. 14:07

Fotó: police.hu
Gyanús lett, hogy a 72 éves fegyverkedvelő ember a lőtérre maga szállította a lőport is.
Tizenegy kilogramm engedély nélkül tartott lőport, több mint 4000 darab lőszert, pisztolyokat, egy távcsöves és más típusú puskákat találtak és foglaltak le a rendőrök Zalaegerszegen egy 72 éves német állampolgár lakásban – adott hírt szerdán a keddi esetről a police.hu.  A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A házkutatás előzménye volt, hogy a rendőrök bejelentést kaptak arról: az egyik zalaegerszegi lőtéren egy korábbi tagjuk – akinek tagságát már visszavonták – antik fegyverével lőgyakorlatot végzett, azonban az ehhez szükséges lőport saját maga biztosította.  

A vérhígító hatszoros túladagolása hetek alatt végzett az idősotthon lakójával

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.09. 13:01
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ápolónő elírta, az orvos nem vette észre - pénzbüntetést, felfüggesztett börtönt kaphatnak, és foglalkozásuktól is eltilthatják őket.
Figyelmetlenségből a már beállított véralvadásgátló adag több mint hatszorosát adagolta egy Heves megyei idősotthon ápolónője az egyik gondozottnak, és a hibát az intézmény háziorvosa sem vette észre, így a 77 éves beteg egy hónapon belül meghalt – derült ki a Heves Megyei Főügyészség szerdai közleményéből.   A 2017-ben történt eset miatt a vádhatóság halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat. Azt indítványozták, hogy a bíróság a hatályos járványügyi szabályozásra figyelemmel, tárgyalás nélkül, büntetővégzésben mondja ki bűnösnek a két vádlottat. Az ápolónőre pénzbüntetést, míg a doktornőre felfüggesztett szabadságvesztést kérnek, illetve azt, hogy határozott időre mindkettejüket tiltsák el a foglalkozásuktól. Az ügyészség felidézte: az 1940-es születésű férfi 2017 tavaszán több kórház belgyógyászatán is feküdt, mivel korábban szívműtéten esett át. Az orvosok előbb napi 10 milligram véralvadásgátló szedését írták elő számára, de az adagot később 1,5 mg-ra csökkentették. Az év április 7-én került a beteg az idősotthonba, ahol az ápolónő tévedésből az eredeti adagot rögzítette. A később végzetesnek bizonyult hibát a férfit másnap megvizsgáló háziorvos nem vette észre, és a beteg a hatszoros túladagolás következtében május 3-án kórházba került, ahol másnap elhalálozott. 

Életveszélyesen bántalmaztak a fivérek egy miskolci házaspárt, mert rossz volt a szomszédi viszony

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.08. 15:22

Fotó: police.hu
A támadók azonban anyagmaradványokat hagytak maguk után.
A rendőrök egy anyagmaradvány alapján azonosítottak egy testvérpárt, akik a gyanú szerint egy miskolci házaspárt életveszélyesen megvertek – írja a police.hu. A gyanúsítottak 2019. december 8-án 2 órakor behatoltak egy miskolci ingatlanba, ahol a házban alvó házaspárt bántalmazták. A verés következtében a férj és felesége életveszélyes sérüléseket szenvedett. A nyomozóknak a szemle alkalmával sikerült olyan anyagmaradványokat rögzíteniük, amelyet szakértői vizsgálat alá tudtak vetni. Az ismeretlen tettesekkel szemben indított nyomozásban így a szakvélemény alapján a rendőrök azonosítani tudták az elkövetőket.  A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható testvérpárt 2020. szeptember 8-án hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök. A testvérpár a régóta elhúzódó rossz szomszédi viszonyt jelölte meg a bántalmazás okaként.    A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a két helyi férfival szemben.