Előfizetés

Kitörte a vendég fogát a rovott múltú szekuritis, de rács mögé nem menne miatta

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.09. 14:32

Fotó: Shutterstock
A biztonsági őrnek megfékeznie kellett volna a verekedést, ehelyett inkább ő is beszállt.
Garázdaság és könnyű testi sértés miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Siófoki Járási Ügyészség azt a 33 éves férfit, aki biztonsági őrként bántalmazta az egyik vendéget Siófokon. Az ügyészségi közlemény szerint egy garázdaság miatt már korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt férfi 2020 júliusában biztonsági őrként dolgozott az egyik siófoki szórakozóhelyen, amikor  az egyik éjszaka egymással dulakodó vendégekre lett figyelmes. 
A vádlott – ahelyett, hogy jogszerűen megfékezte volna őket –
odament az egyik verekedőhöz, akit mindenféle előzetes felszólítás nélkül hátulról leütött, majd megpróbálta elhúzni a rendbontás többi résztvevőjétől.

A szekuritis ezután sem hagyott fel az ellenállást nem tanúsító, a dulakodást abbahagyó sértett bántalmazásával: még négy alkalommal ököllel megütötte, a bántalmazás következtében a áldozata arczúzódást szenvedett, részben az egyik foga is letörött. A Siófoki Járásbíróság 2020. szeptember 7-én megtartott tárgyalásán a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a – bűncselekményt egyébként beismerő – férfit, akivel szemben 60 nap elzárást szabott ki. Az ítélet a védelmi fellebbezés miatt nem emelkedett jogerőre.

Fegyverarzenálra bukkantak az antik puskával engedély nélkül lövöldöző német férfi lakásán Zalában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.09. 14:07

Fotó: police.hu
Gyanús lett, hogy a 72 éves fegyverkedvelő ember a lőtérre maga szállította a lőport is.
Tizenegy kilogramm engedély nélkül tartott lőport, több mint 4000 darab lőszert, pisztolyokat, egy távcsöves és más típusú puskákat találtak és foglaltak le a rendőrök Zalaegerszegen egy 72 éves német állampolgár lakásban – adott hírt szerdán a keddi esetről a police.hu.  A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A házkutatás előzménye volt, hogy a rendőrök bejelentést kaptak arról: az egyik zalaegerszegi lőtéren egy korábbi tagjuk – akinek tagságát már visszavonták – antik fegyverével lőgyakorlatot végzett, azonban az ehhez szükséges lőport saját maga biztosította.  

A vérhígító hatszoros túladagolása hetek alatt végzett az idősotthon lakójával

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.09. 13:01
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ápolónő elírta, az orvos nem vette észre - pénzbüntetést, felfüggesztett börtönt kaphatnak, és foglalkozásuktól is eltilthatják őket.
Figyelmetlenségből a már beállított véralvadásgátló adag több mint hatszorosát adagolta egy Heves megyei idősotthon ápolónője az egyik gondozottnak, és a hibát az intézmény háziorvosa sem vette észre, így a 77 éves beteg egy hónapon belül meghalt – derült ki a Heves Megyei Főügyészség szerdai közleményéből.   A 2017-ben történt eset miatt a vádhatóság halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat. Azt indítványozták, hogy a bíróság a hatályos járványügyi szabályozásra figyelemmel, tárgyalás nélkül, büntetővégzésben mondja ki bűnösnek a két vádlottat. Az ápolónőre pénzbüntetést, míg a doktornőre felfüggesztett szabadságvesztést kérnek, illetve azt, hogy határozott időre mindkettejüket tiltsák el a foglalkozásuktól. Az ügyészség felidézte: az 1940-es születésű férfi 2017 tavaszán több kórház belgyógyászatán is feküdt, mivel korábban szívműtéten esett át. Az orvosok előbb napi 10 milligram véralvadásgátló szedését írták elő számára, de az adagot később 1,5 mg-ra csökkentették. Az év április 7-én került a beteg az idősotthonba, ahol az ápolónő tévedésből az eredeti adagot rögzítette. A később végzetesnek bizonyult hibát a férfit másnap megvizsgáló háziorvos nem vette észre, és a beteg a hatszoros túladagolás következtében május 3-án kórházba került, ahol másnap elhalálozott.