maszk;Orbán Viktor;szankciók;Operatív Törzs;

2020-09-12 11:07:41

Kötelező iskolai lázmérésről és bő tízezer szabad kórházi ágyról beszélt Orbán (videó)

Azt viszont csak jövő szerdán tudhatjuk meg, hogy hol húzzák meg a vírustesztek hatósági árát.

A kórházi kapacitások szinte korlátlanul rendelkezésre állnak: tízezer szabad ágy van, és ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a vírust – jelentette ki Orbán Viktor az operatív törzs szombati ülése után. A miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban a koronavírus drasztikus terjedésével kapcsolatban azt mondta:

Mindezt épp aznap közölte, amikor kiderült: minden eddiginél több, 916 új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon.

Az operatív törzs ülésén a jövő szerdai kormányülésre készítettek elő jó néhány döntést. Mint a miniszterelnök fogalmazott: 

A lépések zömét egyébként Orbán Viktor már a Kossuth Rádióban a legutóbbi péntek reggeli interjújában is említette. Most hozzátette: eddig három iskolát és 16 óvodát kellett a járvány miatt bezárni.

A kormányfő ezt követően gazdasági szakemberekkel is tanácskozott, mert szerinte a védekezésnek csak egyik célja,hogy „mentsük az életet, a másik az, hogy megvédjük Magyaroszág működőképességét. Leszögezte: 

A miniszterelnök egyébként az önmagával való elégedettséget is egyértelművé tette az Operatív Törzs ülésén. Ezuttal - például a két héttel ezelőttitől eltérően - a résztvevőkön maszk volt, és amint arra a hvg.hu felhívta a figyelmet, a kormányfő olyan maszkot húzott, amelyen fehér alapon magyar zászló látszott, illetve a rajta lévő szöveg azt üzente: “the coolest hungarian”, vagyis a legmenőbb magyar.