Előfizetés

Pisztollyal fenyegetőzött az utcán, majd megütött egy embert egy pécsi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.13. 12:04
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A TEK a lakhelyén fogta el a gyanúsítottat.
A rendőrség közleményében az áll: szombaton kaptak bejelentést arról, hogy egy férfi egy pisztollyal vagy annak utánzatával Pécsen, a Csontváry utcában 10 óra 30 perc körül három férfit és két nőt fenyegetett meg az utcán. Ezután a fegyvert az egyik férfi fejéhez szorította, majd meg is ütötte azzal, ezt követően pedig elment a helyszínről. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége a lakhelyén elfogta az elkövetéssel gyanúsítható 26 éves pécsi férfit. Előállítását követően a rendőrök kihallgatták gyanúsítottként, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Elfogták a férfit, aki halálra gázolhatott egy idős kerékpárost Iváncsán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.13. 09:57
Baleseti helyszínelés jelei az iváncsai galálos gázolás után
Fotó: police.hu
Ha 23 éves gyanúsított karambolozott, majd megállás nélkül továbbhajtott, hagyta meghalni 72 éves áldozatát.
Segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt hallgatták ki azt a 23 éves férfit, aki a gyanú szerint Iváncsán elütött egy kerékpárost, majd megállás nélkül továbbhajtott – írja a police.hu.
A tragikus kimenetelű eset még szombaton, kora délután történt. A gyanúsított a Fő utca és a Bajcsy Zsilinszky utca kereszteződésében vezetett, amikor a rendőrség szerint összeütközött az előtte haladó biciklissel. A sofőr ezután azonnal elhagyta a helyszínt; áldozata, egy 72 éves férfi olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette.
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai adatgyűjtésbe kezdtek, és  néhány órán belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A helyi férfit őrizetbe vették, a nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására, autóját pedig lefoglalták.

A TEK kommandósai vetettek véget a fiatal nők kínzásának Mindszenten (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.13. 09:27
A TEK egyik kommandósa tereli a forgalmat, miközben kollégái elfogják az egyik gyanúsítottat
Fotó: Youtube/ TEK/ Police Hungary
Atrió fiatal lányokat futtatott, egyik áldozatukat hónapokon át tartották fogva.
Közúton, lakásokban csaptak le péntek délelőtt a kommandósok egy emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsított trió tagjaira: az akcióban a Csongrád- Csanád megyei rendőrök és a terrorelhárítás egységei vettek részt, és több helyszínen, egyszerre ütöttek rajta a társaságon.
A nyomozás adatai szerint feltételezett tettesek - a 26 éves F. Ilona és a 20 éves A. János - fiatal lányokat utaztattak, és Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, illetve Komárom-Esztergom megyében prostituáltként dolgoztatták őket. Az egyik nőt hónapokon keresztül mindszenti lakásukban tartották fogva. A nyomozás során beszerzett információk alapján F. Ilona B. József 34 éves szintén mindszenti lakossal, a harmadik gyanúsítottal együtt is közreműködött egy nő futtatásában.  A sértettet rendszeresen fenyegették, előfordult, hogy bántalmazták is.
A prostitúcióval megkeresett jövedelmet a feltételezett futtatók részben vagy teljes egészében elvették a lányoktól, abból fedezték saját életvitelüket.
A rendőrök házkutatás tartottak a gyanúsítottak otthonaiban, ahol a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, bérleti szerződéseket, műszaki cikkeket, készpénzt, illetve autókat foglaltak le. 
A három elfogott gyanúsítottat kihallgatták és őrizetbe vették, a nyomozók kérték letartóztatásuk indítványozását is az illetékes ügyészségtől - írja a police.hu.