Előfizetés

Elfogták a férfit, aki halálra gázolhatott egy idős kerékpárost Iváncsán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.13. 09:57
Baleseti helyszínelés jelei az iváncsai galálos gázolás után
Fotó: police.hu
Ha 23 éves gyanúsított karambolozott, majd megállás nélkül továbbhajtott, hagyta meghalni 72 éves áldozatát.
Segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt hallgatták ki azt a 23 éves férfit, aki a gyanú szerint Iváncsán elütött egy kerékpárost, majd megállás nélkül továbbhajtott – írja a police.hu.
A tragikus kimenetelű eset még szombaton, kora délután történt. A gyanúsított a Fő utca és a Bajcsy Zsilinszky utca kereszteződésében vezetett, amikor a rendőrség szerint összeütközött az előtte haladó biciklissel. A sofőr ezután azonnal elhagyta a helyszínt; áldozata, egy 72 éves férfi olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette.
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai adatgyűjtésbe kezdtek, és  néhány órán belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A helyi férfit őrizetbe vették, a nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására, autóját pedig lefoglalták.

A TEK kommandósai vetettek véget a fiatal nők kínzásának Mindszenten (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.13. 09:27
A TEK egyik kommandósa tereli a forgalmat, miközben kollégái elfogják az egyik gyanúsítottat
Fotó: Youtube/ TEK/ Police Hungary
Atrió fiatal lányokat futtatott, egyik áldozatukat hónapokon át tartották fogva.
Közúton, lakásokban csaptak le péntek délelőtt a kommandósok egy emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsított trió tagjaira: az akcióban a Csongrád- Csanád megyei rendőrök és a terrorelhárítás egységei vettek részt, és több helyszínen, egyszerre ütöttek rajta a társaságon.
A nyomozás adatai szerint feltételezett tettesek - a 26 éves F. Ilona és a 20 éves A. János - fiatal lányokat utaztattak, és Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, illetve Komárom-Esztergom megyében prostituáltként dolgoztatták őket. Az egyik nőt hónapokon keresztül mindszenti lakásukban tartották fogva. A nyomozás során beszerzett információk alapján F. Ilona B. József 34 éves szintén mindszenti lakossal, a harmadik gyanúsítottal együtt is közreműködött egy nő futtatásában.  A sértettet rendszeresen fenyegették, előfordult, hogy bántalmazták is.
A prostitúcióval megkeresett jövedelmet a feltételezett futtatók részben vagy teljes egészében elvették a lányoktól, abból fedezték saját életvitelüket.
A rendőrök házkutatás tartottak a gyanúsítottak otthonaiban, ahol a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, bérleti szerződéseket, műszaki cikkeket, készpénzt, illetve autókat foglaltak le. 
A három elfogott gyanúsítottat kihallgatták és őrizetbe vették, a nyomozók kérték letartóztatásuk indítványozását is az illetékes ügyészségtől - írja a police.hu.

A helyszínen belehalt sérüléseibe a Sükösdnél elgázolt férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.11. 21:51
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tragikus baleset az 54-es számú főúton történt.
Meghalt egy gyalogos Sükösd és Nemesnádudvar között az 54-es számú főút 93-as kilométerénél – írja a police.hu. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint pénteken 20 óra 8 perc körül egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy gyalogos férfit, aki a helyszínen meghalt. A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a helyszínelés idejére forgalomkorlátozás van az adott szakaszon.