Előfizetés

Hét osztályt helyezhettek karanténba egy szombathelyi iskolában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.13. 20:43
Képünk illusztráció
Fotó: Milos Miskov / AFP/Anadolu Agency
Pozitív koronavírus-tesztet produkált egy tanár, az óráira járók lapértesülés szerint hétfőn már nem mehetnek iskolába.
Péntek este 11 órakor e-mailben értesítette hét osztály tanulóinak szüleit a szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola, hogy az iskola egyik pedagógusának koronavírus-tesztje pozitív lett. Az e-mailket az érintett osztályok osztályfőnökei küldték – tájékoztatta a Nyugat.hu-t egy harmadik osztályos diák édesanyja. A levélben azt is írták, hogy a Nemzeti Népegészségi Központtal egyeztetve értesítették a szülőket, a pedagógus által oktatott hét osztály tanulóit szombat reggeltől karanténba helyezték. 
A szombathelyi lap úgy tudja, hogy a hét osztályba járó gyerekek hétfőn nem mehetnek iskolába, az iskola vezetése a hatóságok utasítására, tájékoztatására vár.  A hírportál emlékeztet rá, hogy a hét elején jelent meg a szombathelyi iskolákban a koronavírus, először a zeneiskolában és a Kanizsai Dorottya gimnáziumban, a zeneiskolában le is állt a tanítás, miután a teljes tanári kart karanténba helyezték .
Péntekre már a Nyitra utcai iskolában egy hatodikos gyereknél találtak fertőzést , az egyik hatodik osztályt teljes létszámban karanténba helyezték, hat gyereken végeznek tesztet. Orbán Viktor miniszterelnök szombaton jelentette be, hogy október 1-től minden iskolában mérik a tanulók lázát belépéskor, esti nyilatkozatában azt kérte, hogy mindenki tartsa be az alapszabályokat, és kijelentette, most nem kell lezárni az iskolákat, a szülők és a gyerekek sem akarják.

Kedden Washingtonba utazik Szijjártó, Trump vejével is tárgyal

MTI
Publikálás dátuma
2020.09.13. 19:50

Fotó: Borsos Mátyás / MTI/KKM
A külügyminiszter részt vesz az Izrael és az Egyesült Arab Emirátusok, valamint Bahrein közötti békemegállapodás aláírási ceremóniáján a Fehér Házban. Kétoldalú tárgyalásokat is folytat.
Donald Trump amerikai elnök meghívására, egyedüli európai uniós miniszterként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vesz az Izrael és az Egyesült Arab Emirátusok, valamint Bahrein közötti békemegállapodás aláírási ceremóniáján kedden a Fehér Házban. Az esemény alkalmával kétoldalú tárgyalásokat is folytat Washingtonban. Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel azt közölte: a külügyminiszter több kétoldalú tárgyalást is folytat majd Washingtonban, többek között Jared Kushner elnöki főtanácsadóval, aki jelentős szerepet vállalt a béketerv kidolgozásában. Szijjártó Péter szombaton Facebook-oldalán azt hangsúlyozta: Magyarország továbbra is támogatja a közel-keleti békéért tett erőfeszítéseket és továbbra is kiáll a nemzetközi szervezetekben a térség országainak korrekt megítélése mellett. Bejegyzésében azt írta: amióta a Fehér Ház elkészítette a térség stabilizálására vonatkozó menetrendet, ez már a második fejlemény, ami azt igazolja, hogy az eddigi béketervek közül ez a legjobb és ez kecsegtet a legtöbb eséllyel arra, hogy végre béke legyen a Közel-Keleten. Donald Trump amerikai elnök augusztus 13-án jelentette be, hogy az Egyesült Államok közvetítésével békemegállapodást kötött Izrael és az Egyesült Arab Emírségek. Ezzel Jordánia és Egyiptom után az Egyesült Arab Emírségek a harmadik arab állam, amely diplomáciai kapcsolatot létesít Izraellel. Szeptember 11-én szintén Donald Trump jelentette be azt is, hogy – ugyancsak az Egyesült Államok közvetítésével – az Egyesült Arab Emírségek példáját követve Bahrein is megállapodott Izraellel a kapcsolataik normalizálásáról.

Hatos lottó – Mutatjuk a nyerőszámokat

MTI
Publikálás dátuma
2020.09.13. 16:51
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 37. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 7 (hét) 10 (tíz) 14 (tizennégy) 31 (harmincegy) 32 (harminckettő) 42 (negyvenkettő) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre egyenként 388.965 forintot; a 4 találatos szelvényekre egyenként 7.075 forintot; 3 találatos szelvényekre egyenként 1 845 forintot fizetnek.