Előfizetés

Rendszeresen bántalmazta feleségét egy férfi, még a forró levest is az asszony fejére öntötte

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.14. 10:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nő haja részben ki is hullott ennek következtében.
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019 őszén egy Kiskunhalas környéki községben rendszeresen szidalmazta és bántalmazta a rossz egészségi állapotban lévő feleségét, egyszer pedig forró ételt is öntött a fejére – számolt be róla az ügyészség. A vádirat szerint a vádlott és felesége egy Kiskunhalas környéki községben laktak, házasságuk évek óta konfliktusokkal teli volt. A viták és veszekedések 2019-ben váltak rendszeressé. A férj megalázta, szidalmazta a feleségét, de többször bántalmazta is: ellökte, felpofozta és a kezeit szorongatta. Az asszony a verések miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de ekkor még nem jelentette fel a férjét. A helyzet 2019. szeptember közepén vált még rosszabbá. Ekkor egy nap a férfi ismét ordítozni kezdett feleségével, a hajánál fogva a földre rántotta, miközben azt kiabálta, hogy 
„mikor döglesz már meg, te rohadék”.

A férfi ezután még a forró ételt is a bántalmazott és megfélemlített asszony fejére öntötte.
Felesége a bántalmazás miatt testszerte nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, részben még a haja is kihullott.

2019. október 1-jén délután a férfi ismét vitába keveredett az asszonnyal, ordítozott vele, trágár módon szidalmazta, nekinyomta a falnak és a kezeit szorongatta. A nő ijedtében az utcára menekült és értesítette a rendőrséget. Az asszony ekkor is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és félelmében ideiglenesen a fiához költözött.
A sértett – aki 2019 tavaszán egy műtéten esett át és hónapokon keresztül nehezen mozgott – a kora és egészségi állapota miatt csupán korlátozottan tudott védekezni a bántalmazásokkal szemben.

A büntetlen előéletű férfi jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást, a járási ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével vádolja őt. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Tragikus baleset: nem élte túl az ütközést a kamionnal karambolozó autó sofőrje a 84-es főúton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.14. 08:47
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött.
Az elsődleges információk szerint egy személygépkocsi és egy kamion ütközött össze 2020. szeptember 14-én 7 óra 15 perc körüli időben a 84-es számú főút 81-es kilométerszelvényénél, Sajtoskál térségében - írja a police.hu. A balesetben a személyautó vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.   A helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, az adott útszakaszon zavartalanul haladhat a forgalom.

Magatehetetlen férfit fosztott ki a Nyugati téri aluljáróban - őt keresi a rendőrség (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.14. 07:28
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Vita torkollott verekedésbe.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen - írja a police.hu.  A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi 2020. szeptember 8-án 23 óra 40 perc körül a Nyugati téri aluljáró egyik büféje előtt ivott. Vitatkozni kezdtek és az egyikük többször arcon ütötte a másikat, aki a földre esett. A feltételezett elkövető ekkor elvette a földön fekvő férfi táskáját – amiben többek között 180 ezer forint volt – és elsétált vele. A feltételezett elkövetőről felvétel készült.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. ​