Előfizetés

Húsz ember ellen emeltek vádat a ráckevei tömegverekedés miatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.14. 12:22

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Valami gond volt a droggal, amit az egyik család tagja vásárolt a másik család tagjától.
Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség húsz ember ellen, akik részt vettek tavaly a ráckevei tömegverekedésben, amelyben többen súlyosan megsérültek – közölte az ügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Szabó Ferenc közleménye szerint a két család között azért alakult ki konfliktus, mert 
az egyik család egyik tagja rosszul lett egy tudatmódosító szertől 2019. augusztus 29-én, amelyet a másik család egy tagjától kapott.

Emiatt az a család, amelynek tagja rosszul lett a szertől, vascsövekkel, kardokkal, késekkel, kapákkal, lapátokkal, vasvillával és gumilövedékes fegyverrel megjelent a másik család házánál. Több mint tízen mentek oda.  Az egyre bővülő csoport bekiabálásokkal és dobálózással hergelésbe kezdett, közben egyikük egy kisteherautóval – amelynek platóján több fegyvernek használható tárgy volt – lezárta az utca bejáratát is a csoport mögött.   Miután ezt megtudták a fenyegetett család környéken lakó tagjai, ők is felfegyverkeztek, és majdnem húszan a helyszínre siettek. Az utcán összetalálkozva a két csoport egymásnak feszült és tömegverekedés alakult ki, válogatás nélkül mindkét oldal használta a keze ügyébe kerülő fegyverként használható tárgyakat. A verekedésnek az vetett véget, hogy mindkét oldalon több súlyos, illetve életveszélyes sérülés is keletkezett, amelyek közül volt olyan is, amely halálhoz vezethetett volna.
Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség húsz ember ellen a többi közt súlyos élet elleni bűncselekmény – emberölés kísérlete, életveszélyt okozó, illetve súlyos testi sértés kísérlete –, továbbá többszörösen minősített garázdaság, illetve kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat. A verekedésben az egyik embert egy vasvillával fejbe szúrták, a sértett emiatt agysérüléssel és a jobb végtagok részleges bénulásával járó nyílt koponyatörést szenvedett. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az eset után azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy 6 mentőautóval és 2 mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre, ahonnan kilenc embert szállítottak kórházba.

Letartóztatták Zsanettet, aki airsoft fegyverrel rabolt ki két gyereket

V. A.
Publikálás dátuma
2020.09.14. 10:35

Fotó: police.hu
Az asszony Marcaliban kifigyelte a két gyereket, majd a pisztollyal fenyegette őket és elvette a pénzüket.
A marcali ügyészség indítványára a kaposvári bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy 32 éves marcali nőt, aki múlt héten héten rabolt ki két gyereket – jelentette be az ügyészség közleményében. A gyanúsított asszony szerdán este az egyik marcali áruház közelében figyelt fel a két fiatalra, akiket egy valódi fegyvernek látszó, de valójában airsoft pisztollyal fenyegetett meg, és követelte tőlük a pénzüket. A két gyerek megijedt, így átadtak valamivel több mint hatezer forintot. A nő nem sokáig örülhetett, mivel a rendőrök még aznap este elfogták és megtalálták nála a pénzt, valamint a fegyverutánzatot is. Az előzetesbe került asszony ellen fegyveres rablás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. H. Zsanett beismerte tettét. Ha bebizonyosodik bűnössége, akár tíz év börtönt is kaphat.

Rendszeresen bántalmazta feleségét egy férfi, még a forró levest is az asszony fejére öntötte

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.14. 10:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nő haja részben ki is hullott ennek következtében.
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019 őszén egy Kiskunhalas környéki községben rendszeresen szidalmazta és bántalmazta a rossz egészségi állapotban lévő feleségét, egyszer pedig forró ételt is öntött a fejére – számolt be róla az ügyészség. A vádirat szerint a vádlott és felesége egy Kiskunhalas környéki községben laktak, házasságuk évek óta konfliktusokkal teli volt. A viták és veszekedések 2019-ben váltak rendszeressé. A férj megalázta, szidalmazta a feleségét, de többször bántalmazta is: ellökte, felpofozta és a kezeit szorongatta. Az asszony a verések miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de ekkor még nem jelentette fel a férjét. A helyzet 2019. szeptember közepén vált még rosszabbá. Ekkor egy nap a férfi ismét ordítozni kezdett feleségével, a hajánál fogva a földre rántotta, miközben azt kiabálta, hogy 
„mikor döglesz már meg, te rohadék”.

A férfi ezután még a forró ételt is a bántalmazott és megfélemlített asszony fejére öntötte.
Felesége a bántalmazás miatt testszerte nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, részben még a haja is kihullott.

2019. október 1-jén délután a férfi ismét vitába keveredett az asszonnyal, ordítozott vele, trágár módon szidalmazta, nekinyomta a falnak és a kezeit szorongatta. A nő ijedtében az utcára menekült és értesítette a rendőrséget. Az asszony ekkor is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és félelmében ideiglenesen a fiához költözött.
A sértett – aki 2019 tavaszán egy műtéten esett át és hónapokon keresztül nehezen mozgott – a kora és egészségi állapota miatt csupán korlátozottan tudott védekezni a bántalmazásokkal szemben.

A büntetlen előéletű férfi jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást, a járási ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével vádolja őt. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.