Előfizetés

Halálos motorosbaleset történt Ajkán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 15:04

Fotó: Facebook/Ajka TV
Autó és motoros ütközött a Petőfi Sándor utcában, az áldozat a helyszínen életét veszítette.
Tragikus kimenetelű közúti baleset történt kedden kora délután Ajkán: egy motort vezető férfi karambolozott személyautóval fél kettő körül a Petőfi Sándor utcában, az ütközésben pedig olyan súlyosan sérült, hogy azonnal életét vesztette.
A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta, a forgalmat a környező utcákon keresztül terelik – írja a police.hu.

Nőt és gyerekeket terrorizált, kocsmában késelt a marcali apa-fia páros

V.A.
Publikálás dátuma
2020.09.15. 09:48
Képünk illusztráció
Fotó: Bumble Dee / Shutterstock
A két férfi hónapokig rettegésben tartott egy családot, a munkaügyi vitákat pedig bicskával próbálták rendezni.
Hét év fegyházra ítélt életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt egy 46 éves marcali férfit a Kaposvári Törvényszék, míg 63 esztendős apja hat év börtönt kapott. Az idősebb férfi rossz viszonyban volt egykori főnökével, s amikor 2019 júliusában egy presszóban találkoztak, megütötte. A sértettek – apa és fia – közül a fiatalabb szóvá tette a történteket az idősebb vádlottnak, aki erre bepöccent, szitkozódni kezdett, megfenyegette, hogy megöli, majd a szintén a presszóban italozó fiával együtt rátámadt kritizálójára. Ő azonban nem ijedt meg, földhöz vágta mindkettejüket, mire az idősebb támadó elővett egy bicskát és megvágta a lábszárát. A sértett 79 éves apja segíteni próbált fiának, ám neki a combját vágta meg, majd szurkálni kezdett a felsőteste felé, s bár az öreg ügyesen védekezett, a hasa bal oldalát eltalálta. A megszúrt, idős férfinak még maradt annyi ereje, hogy felkapjon egy széket, és lecsapja vele a földön fekvő fiára támadó fiatalabb vádlottat. Utóbb a kórházban kiderült, az idősebb megtámadott ugyan csak könnyű sérüléseket szenvedett, de kevésbé eredményes védekezés esetén fennállt az életveszélyes sérülés veszélye is - míg fiát súlyos sérülésekkel ápolták. A randalírozó duó nem sokkal korábban a fiatalabb vádlott élettársát és annak két gyerekét is terrorizálta. Amíg együtt éltek, a férfi folyamatosan verte az asszonyt és a két gyereket, akik tavaly szeptemberben végül elköltöztek tőle. A megsértett férfi és apja az idén áprilisban akadtak a nyomukra, új lakóhelyükre mentek, ott megverték és késsel fenyegették a nőt és gyermekeit, akiket nem akartak elengedni – terrorjuknak végül a kiérkező rendőrök vetettek véget. A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, míg a marcali ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a két férfi ellen, s a Kaposvári Törvényszék az egyesített ügyekben a vádirattal megegyezően ítélte el az apát és fiát; utóbbit többszörös visszaesőként a feltételes szabadulás lehetőségétől is megfosztotta. A verdikt nem jogerős, a vádhatóság súlyosbításért, a védelem részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett.

Több házra is Molotov-koktélt dobtak Pilisen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 08:15
A ház ablakába dobott Molotov-koktél szerencsére csak a párkányt gyújtotta fel
Fotó: police.hu
Lángoló autók, kiégett ablakok maradtak a feleségét kereső, tomboló férfi után.
Gyújtogatás miatt riasztották vasárnapra virradó éjjel a rendőröket a Pest megyei Pilisen: fél kettő körül valaki Molotov-koktélokat dobott egy helyi ház kocsibeállójában parkoló autóra, és fel is gyújtotta a jármű jobb első ajtaját. Fél négy körül már egy másik ingatlan ablakába vágtak egy Molotov-koktélt, és felgyújtották az udvari pavilont, ám a kis kiterjedésű tüzeket itt is sikerült megfékezni.
Az adatgyűjtés és tanúkutatás közben a tettesről összegyűjtött információmorzsák alapján a Monori Rendőrkapitányság egyik járőre emlékezett egy helyi férfire, akivel szemben korábban intézkedett. Néhány perccel később rendőrautók fékeztek lakásánál. Az 57 éves helyi lakost elfogták, előállították, A férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett -  mint mondta, azt hitte, hogy felesége a kiszemelt épületekben tartózkodik, csak az ott lakók átverik őt, amikor ezt letagadják, ezért okozott tüzet.
Elszámoltatása közben egy harmadik gyújtogatást is beismert: úton hazafelé meg akart szabadulni a még nála lévő gyújtópalackoktól, így bedobta azokat egy udvarra, lángba borítva az ott álló autó utánfutóját. 
A nyomozók házkutatást is tartottak nála, lakásában pedig , üres boros üvegeket, felszabdalt szöveteket, valamint egy 20 literes marmonkannából 1 köbméternyi enzint foglaltak le. A gyújtogatásokkal okozott kár meghaladja a félmillió forintos értéket. Az azóta letartóztatott gyanúsítottal szemben rongálás vétsége miatt indult eljárás (police.hu).