Előfizetés

Csak egy cigarettát kapott volna egy fiatal, ezért társaival életveszélyesen összevert egy férfit Terézvárosban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 16:28
Illusztráció: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Áldozatuk közvetett életveszélyes állapotba került.
Sérelmezte egy cigarettát kérő férfi, hogy csak egy szálat ad neki a sértett, ezért súlyos verekedés tört ki – írja az ügyészség. A vádirat szerint egy 26 éves férfi 2018. szeptember 9-én este a VI. kerületben, a Szondi utcában cigarettát kért egy másik férfitól, a sértettől. A sértettnél nem volt cigaretta, de felajánlotta, hogy vásárol, és ad belőle. Együtt elmentek egy dohánybolthoz, amely előtt a 26 éves férfi találkozott két, szintén huszonéves férfi ismerősével. A sértett megvette a dohányt, de csak egy szálat akart adni, ezért a 26 éves férfi ököllel többször megütötte. Társai is közbe avatkoztak, és együtt súlyosan megverték a férfit. A bántalmazott koponyacsontja eltört, így közvetett életveszélyes állapotba került. A dohánybolt alkalmazottja kijött a boltból, leállította a vádlottakat, akik elhagyták a helyszínt, valamint értesítette a mentőket és a rendőrséget. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosították a három támadót és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A Fővárosi Főügyészség a három bántalmazó ellen társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottakat letöltendő börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az életveszélyt okozó testi sértést a törvény kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

Halálos motorosbaleset történt Ajkán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 15:04

Fotó: Facebook/Ajka TV
Autó és motoros ütközött a Petőfi Sándor utcában, az áldozat a helyszínen életét veszítette.
Tragikus kimenetelű közúti baleset történt kedden kora délután Ajkán: egy motort vezető férfi karambolozott személyautóval fél kettő körül a Petőfi Sándor utcában, az ütközésben pedig olyan súlyosan sérült, hogy azonnal életét vesztette.
A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta, a forgalmat a környező utcákon keresztül terelik – írja a police.hu.

Nőt és gyerekeket terrorizált, kocsmában késelt a marcali apa-fia páros

V.A.
Publikálás dátuma
2020.09.15. 09:48
Képünk illusztráció
Fotó: Bumble Dee / Shutterstock
A két férfi hónapokig rettegésben tartott egy családot, a munkaügyi vitákat pedig bicskával próbálták rendezni.
Hét év fegyházra ítélt életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt egy 46 éves marcali férfit a Kaposvári Törvényszék, míg 63 esztendős apja hat év börtönt kapott. Az idősebb férfi rossz viszonyban volt egykori főnökével, s amikor 2019 júliusában egy presszóban találkoztak, megütötte. A sértettek – apa és fia – közül a fiatalabb szóvá tette a történteket az idősebb vádlottnak, aki erre bepöccent, szitkozódni kezdett, megfenyegette, hogy megöli, majd a szintén a presszóban italozó fiával együtt rátámadt kritizálójára. Ő azonban nem ijedt meg, földhöz vágta mindkettejüket, mire az idősebb támadó elővett egy bicskát és megvágta a lábszárát. A sértett 79 éves apja segíteni próbált fiának, ám neki a combját vágta meg, majd szurkálni kezdett a felsőteste felé, s bár az öreg ügyesen védekezett, a hasa bal oldalát eltalálta. A megszúrt, idős férfinak még maradt annyi ereje, hogy felkapjon egy széket, és lecsapja vele a földön fekvő fiára támadó fiatalabb vádlottat. Utóbb a kórházban kiderült, az idősebb megtámadott ugyan csak könnyű sérüléseket szenvedett, de kevésbé eredményes védekezés esetén fennállt az életveszélyes sérülés veszélye is - míg fiát súlyos sérülésekkel ápolták. A randalírozó duó nem sokkal korábban a fiatalabb vádlott élettársát és annak két gyerekét is terrorizálta. Amíg együtt éltek, a férfi folyamatosan verte az asszonyt és a két gyereket, akik tavaly szeptemberben végül elköltöztek tőle. A megsértett férfi és apja az idén áprilisban akadtak a nyomukra, új lakóhelyükre mentek, ott megverték és késsel fenyegették a nőt és gyermekeit, akiket nem akartak elengedni – terrorjuknak végül a kiérkező rendőrök vetettek véget. A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, míg a marcali ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a két férfi ellen, s a Kaposvári Törvényszék az egyesített ügyekben a vádirattal megegyezően ítélte el az apát és fiát; utóbbit többszörös visszaesőként a feltételes szabadulás lehetőségétől is megfosztotta. A verdikt nem jogerős, a vádhatóság súlyosbításért, a védelem részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett.