Előfizetés

Öt év fegyházat kapott az osztrák férfi, aki egy rendőrnek próbált drogot eladni az Ozora fesztiválon

MTI
Publikálás dátuma
2020.09.15. 16:59

Fotó: Shutterstock
A szabadságvesztés kiszabása mellett a vádlottat öt évre kiutasították Magyarország területéről.
Öt év fegyházbüntetésre ítéltek első fokon, nem jogerősen egy külföldi férfit, aki kábítószert kínált megvételre egy civil ruhában szolgálatot teljesítő rendőrnek az O.Z.O.R.A. Fesztivál területén 2017 augusztusában, megjelölve a kábítószerek fajtáit - közölte a Székesfehérvári Törvényszék kedden a honlapján. Tájékoztatásuk szerint a pénteki tárgyaláson a vádlott távollétében született ítélet, amely kábítószer-kereskedelem bűntettében találta bűnösnek a férfit. A szabadságvesztés kiszabása mellett a vádlottat öt évre kiutasították Magyarország területéről. A törvényszék emlékeztetett arra, hogy a rendőri intézkedés során a férfi ruházatából, táskájából, illetve személygépjárművéből anfetamin, MDMA, LSD, ketamin, kannabisz, valamint a kábítószer értékesítéséhez használt digitális mérleg és a kábítószer értékesítéséből származó pénz került elő, amelyeket a helyszínen lefoglaltak. A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott osztrák állampolgárságú, a rendőri intézkedés során lefoglalt kábítószert és az annak értékesítéséből származó mintegy 60 ezer forintot, 1300 eurót és 60 svájci frankot elkobozták.

Csak egy cigarettát kapott volna egy fiatal, ezért társaival életveszélyesen összevert egy férfit Terézvárosban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 16:28
Illusztráció: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Áldozatuk közvetett életveszélyes állapotba került.
Sérelmezte egy cigarettát kérő férfi, hogy csak egy szálat ad neki a sértett, ezért súlyos verekedés tört ki – írja az ügyészség. A vádirat szerint egy 26 éves férfi 2018. szeptember 9-én este a VI. kerületben, a Szondi utcában cigarettát kért egy másik férfitól, a sértettől. A sértettnél nem volt cigaretta, de felajánlotta, hogy vásárol, és ad belőle. Együtt elmentek egy dohánybolthoz, amely előtt a 26 éves férfi találkozott két, szintén huszonéves férfi ismerősével. A sértett megvette a dohányt, de csak egy szálat akart adni, ezért a 26 éves férfi ököllel többször megütötte. Társai is közbe avatkoztak, és együtt súlyosan megverték a férfit. A bántalmazott koponyacsontja eltört, így közvetett életveszélyes állapotba került. A dohánybolt alkalmazottja kijött a boltból, leállította a vádlottakat, akik elhagyták a helyszínt, valamint értesítette a mentőket és a rendőrséget. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosították a három támadót és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A Fővárosi Főügyészség a három bántalmazó ellen társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottakat letöltendő börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az életveszélyt okozó testi sértést a törvény kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

Halálos motorosbaleset történt Ajkán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 15:04

Fotó: Facebook/Ajka TV
Autó és motoros ütközött a Petőfi Sándor utcában, az áldozat a helyszínen életét veszítette.
Tragikus kimenetelű közúti baleset történt kedden kora délután Ajkán: egy motort vezető férfi karambolozott személyautóval fél kettő körül a Petőfi Sándor utcában, az ütközésben pedig olyan súlyosan sérült, hogy azonnal életét vesztette.
A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta, a forgalmat a környező utcákon keresztül terelik – írja a police.hu.