Orbán Viktor;bejelentés;koronavírus;második hullám;

2020-09-16 17:35:09

Orbán: December- január környékén tetőzhet a második hullám

A miniszterelnök bejelentette: este 11-kor be kell zárni a szórakozóhelyeket, és 19 500 forintban maximalizálták a tesztek árát.

– mondta el Orbán Viktor a kormányülés után feltöltött Facebook-videójában. A miniszterelnök közölte, hogy az eseményen áttekintették a járványhelyzetet. Szerinte most már felkészültebben, tapasztaltabban, „ráadásul felvértezve egy nemzeti konzultációval” állunk elébe a második hullámnak. A járványügyi szakemberek becsléseire hivatkozva azt mondta, valamikor

Egészen addig védekeznünk kell, van egy haditervünk, hogyan védjük meg az időseket, hogyan gyógyítsuk meg a betegeket és hogyan tartsuk fent az ország működőképességét – fogalmazott. 

„Szeretnék mindenkit megnyugtatni, az egészségügyet felkészítettük, a védekezéshez szükséges felszerelések és a működtetéséhez szükséges orvosok és ápolók megfelelő számban rendelkezésre állnak. Sőt, ha kell, a ma több, mint 10 ezer ágyat két és háromszorosára is tudjuk növelni.” Egy vezénylési terv alapján orvosokat és ápolókat is tudnak küldeni a megfelelő helyre.    

A kormány döntései pedig a következők:

A miniszterelnök mindenkit arra kárt, hogy a saját és legfőképp az idősek védelme érdekében tartsa be ezeket a szabályokat. A rendőrséget pedig utasította, hogy szigorúan ellenőrizze és tartassa be a szabályokat és ha kell, büntesse azokat, akik azokat megszegik. 

– zárta bejelentését Orbán Viktor.