Előfizetés

A TEK gyűjtötte be a soproni fegyveres rablás gyanúsítottjait (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.17. 08:48

Fotó: police.hu
Egy lövés is eldördült, amikor az áldozatok megpróbálták követni a gépkocsival távozó tetteseket.
Négy férfit gyanúsít a rendőrség egy szeptember 6-án Sopronban, fegyveresen elkövetett rablással; a feltételezett tetteseket kedden fogta el a rendőrség – derült ki a police.hu csütörtöki közleményéből. A rendőrökhöz a rablás estéjén érkezett bejelentés, amely szerint a soproni várkerületben megtámadtak két férfit, és ennek során az elkövetők egy autóból lövést adtak le. A nyomozás adatai szerint az incidenst megelőzően az egyik sértett otthonába erőszakkal behatoltak, majd onnan tőle, valamint a társától készpénzt és ékszereket raboltak el. A lövés akkor dördült el, amikor az áldozatok megpróbálták követni a gépkocsival távozó tetteseket.  
Mint írták, szeptember 15-én hajnalban a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei elfogták a bűncselekménnyel gyanúsított 25 éves O. Attilát, majd még aznap délelőtt bűntársát, V. Csaba 30 éves kapuvári lakost is. A nyomozás eredményeképpen aznap délután és az esti órákban a fegyveres rablás további két feltételezett résztvevőjét – L. József 37 éves és M. László 35 éves győri lakosokat – Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság felderítő egységei. A megyei rendőr-főkapitányság, a Győri, a Soproni és a Kapuvári Rendőrkapitányság összehangolt akciója során a gyanúsítottak lakhelyén tartott kutatások során a nyomozók kábítószergyanús anyagokat, nagy mennyiségű készpénzt, valamint a rablásból származó ékszereket foglaltak le.  O. Attilát időközben a bíróság letartóztatta, társai letartóztatását a nyomozó hatóság szintén kezdeményezte. 

Lakat alatt a miskolci gyilkosság gyanúsítottja (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.16. 16:36

Fotó: police.hu
Hamar elkapták a 26 éves férfit.
Mint ahogy korábban a Népszava is beszámolt róla, kedden délután egy miskolci ingatlan udvarán holtan találtak egy középkorú férfit. Gyorsan kiderült, hogy bűncselekmény áldozata lett. Nem kellett sok, hogy a feltételezett tettesen is kattanjon a bilincs. A megalapozott gyanú szerint 
a 26 éves fiatalember olyan súlyosan bántalmazta ismerősét a lakóhelyén, hogy az áldozat a helyszínen elhunyt.

A rendőrök a gyanúsítottat elfogták és előállították, majd kihallgatását követően őrizetbe vették – áll a rendőrság tájékoztatásában.
Amennyiben bűnösnek találják, akkor öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel számolhat a férfi. Minősített esetben pedig az életfogytig tartó börtön sem kizárt.

Vonat gázolt halálra egy embert Paloznaknál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.16. 16:34
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A helyszínelés ideje alatt a szerelvények nem közlekednek a Déli pályaudvar és Tapolca között.
Halálra gázolt egy embert a Déli pályaudvarról Tapolca felé tartó sebesvonat Paloznaknál, az észak-balatoni vonalon utazóknak hosszabb menetidőre kell számítani – közölte honlapján a Magyar Államvasutak Zrt. Tájékoztatásuk szerint a helyszínelés ideje alatt a vonatok nem közlekedtek a Déli pályaudvar és Tapolca között, az utasokat pótlóbuszok szállították ezen a szakaszon. A forgalom már újraindult Alsóörs és Balatonfüred között, az észak-balatoni vonalon fokozatosan áll helyre a közlekedés.