Előfizetés

Jó ötletnek tűnt betontömböt rakni a sínekre, majdnem félmillió forintot fizethet érte

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.17. 10:54
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A debreceni férfi több mint 120 ember életét tette kockára.
Közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt 392 000 forint pénzbüntetéssel sújtotta és csaknem 78 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a Debreceni Járásbíróság egy vasúti sínekre betontömböt helyező férfit. A bírósági oldalon ismertetett szerdai ítélet szerint a 27 éves férfi több mint két éve, 2018. július 20-án veszélyeztette a sínpályán Nyregyháza felől Debrecen irányába közlekedő intercity vonat mozdonyvezetőjén és kísérőjén túl 120 utas életét. Az első fokon elítélt férfi feltehetően „menőnek” akart látszani, amikor tettét elkövette egy gyermekkorú ismerősével sétált a debreceni sínpálya mellett. A közlekedő vonat elé a vádlott egy 40-szer 40 centiméteres betontömböt helyezett. A mozdonyvezető ezt észlelve a 100 kilométer/órával közlekedő vonat sebességét óránkénti 76 kilométerre csökkentve fékezett, az ütközést azonban elkerülni már nem tudta, a mozdony a betontömböt a sínekről kiütötte. A mozdonyban anyagi kár keletkezett, személyi sérülés nem történt.  A bíróság döntése nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg a vádlott az ítéletet tudomásul vette.

A TEK gyűjtötte be a soproni fegyveres rablás gyanúsítottjait (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.17. 08:48

Fotó: police.hu
Egy lövés is eldördült, amikor az áldozatok megpróbálták követni a gépkocsival távozó tetteseket.
Négy férfit gyanúsít a rendőrség egy szeptember 6-án Sopronban, fegyveresen elkövetett rablással; a feltételezett tetteseket kedden fogta el a rendőrség – derült ki a police.hu csütörtöki közleményéből. A rendőrökhöz a rablás estéjén érkezett bejelentés, amely szerint a soproni várkerületben megtámadtak két férfit, és ennek során az elkövetők egy autóból lövést adtak le. A nyomozás adatai szerint az incidenst megelőzően az egyik sértett otthonába erőszakkal behatoltak, majd onnan tőle, valamint a társától készpénzt és ékszereket raboltak el. A lövés akkor dördült el, amikor az áldozatok megpróbálták követni a gépkocsival távozó tetteseket.  
Mint írták, szeptember 15-én hajnalban a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei elfogták a bűncselekménnyel gyanúsított 25 éves O. Attilát, majd még aznap délelőtt bűntársát, V. Csaba 30 éves kapuvári lakost is. A nyomozás eredményeképpen aznap délután és az esti órákban a fegyveres rablás további két feltételezett résztvevőjét – L. József 37 éves és M. László 35 éves győri lakosokat – Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság felderítő egységei. A megyei rendőr-főkapitányság, a Győri, a Soproni és a Kapuvári Rendőrkapitányság összehangolt akciója során a gyanúsítottak lakhelyén tartott kutatások során a nyomozók kábítószergyanús anyagokat, nagy mennyiségű készpénzt, valamint a rablásból származó ékszereket foglaltak le.  O. Attilát időközben a bíróság letartóztatta, társai letartóztatását a nyomozó hatóság szintén kezdeményezte. 

Lakat alatt a miskolci gyilkosság gyanúsítottja (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.16. 16:36

Fotó: police.hu
Hamar elkapták a 26 éves férfit.
Mint ahogy korábban a Népszava is beszámolt róla, kedden délután egy miskolci ingatlan udvarán holtan találtak egy középkorú férfit. Gyorsan kiderült, hogy bűncselekmény áldozata lett. Nem kellett sok, hogy a feltételezett tettesen is kattanjon a bilincs. A megalapozott gyanú szerint 
a 26 éves fiatalember olyan súlyosan bántalmazta ismerősét a lakóhelyén, hogy az áldozat a helyszínen elhunyt.

A rendőrök a gyanúsítottat elfogták és előállították, majd kihallgatását követően őrizetbe vették – áll a rendőrság tájékoztatásában.
Amennyiben bűnösnek találják, akkor öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel számolhat a férfi. Minősített esetben pedig az életfogytig tartó börtön sem kizárt.