Előfizetés

Letartóztatásban várja ítéletét a pedofíliával vádolt iskolai karbantartó

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.23. 16:01
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A vád szerint 4 éven keresztül létesített szexuális kapcsolatot 12 éven aluli diáklányokkal egy fővárosi intézményben.
Letartóztatta a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, akit szexuális erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel vádol az ügyészség. A vád szerint a terhelt portásként és kertész-karbantartóként dolgozott egy budapesti általános iskolában, ahol futballedzéseket és szakkört is tartott az iskola tanulóinak, továbbá táborozásokra is elkísérte őket.
Az ügyészség a vádlottat 5 rendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött, az elkövető befolyása alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével, 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettével és 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett szeméremsértés bűntettével vádolja. Terhére róják, hogy a gyerekekkel bizalmai kapcsolatot alakított ki és ezt használta fel arra, hogy szexuális kapcsoltba kerüljön velük. Mivel manipulatív a személyisége, ezért attól tartanak, megnehezítené az eljárást és a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást.   
A Fővárosi Főügyészség azt közölte lapunkkal, hogy a bíróság most meghozott döntése egyezik a vádhatóság szakmai álláspontjával.

Emlékeztetnek, hogy a férfi egyszer már volt letartóztatásban, amelyet megszüntettek és nyomkövető viselését írták elő. Az ügyészség emiatt indítványozta ,,csak" a bűnügyi felügyelet fenntartását a vádemeléskor.      Mint arról korábban a Népszava is beszámolt, a 61 éves férfire letöltendő fegyházbüntetést kért az ügyészség.

Súlyos baleset: ketten életveszélyesen megsérültek a frontális karambolban Óbudán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.23. 15:07

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A balesettel érinett útszakaszt lezárták a rendőrök.
Eddig tisztázatlan körülmények között két autó ütközött össze Budapest III. kerületében, a Bécsi út 389. szám előtt. A balesetben az elsődleges információk alapján négy ember megsérült - írja a police.hu. Az MTI úgy tudja, hogy a balesetben két ember életveszélyesen, kettő súlyosan megsérült.
A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták a 10-es számú főutat a Kocsis Sándor utca és az ürömi körforgalom között, a járműforgalmat a régi Bécsi útra terelik.

Hosszú évekre börtönbe mehet a kamasz, aki levágta magáról a nyomkövetőt, majd megkéselte volt barátnőjét és annak anyját

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.23. 11:12
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és fogolyszökés miatt is vádat emeltek ellene.
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és letöltendő börtönbüntetést indítványoz a kamasz ellen, aki tavaly levágta a nyomkövetőt magáról, majd volt barátnőjének és a lány édesanyjának életére tört – írja az ügyészség. A vádirat szerint a vádlott, a cselekmény idején 16 éves fiú viharos, ,,se veled, se nélküled” szerelmi viszonyt folytatott egy kiskorú lánnyal, akit alkalmanként meg is ütött. A lány végül szakított vele, de a fiú ezt nem tudta feldolgozni. A fiatalkorú 2018-ban, korábbi párkapcsolatában a jegyese életére tört, emiatt büntetőeljárás és nyomkövető eszközzel biztosított bűnügyi felügyelet alatt állt. Akkori barátnőjét megütötte, majd több, mint 4 méter magasról márciusban a fagyos Dunába lökte a sértettet. A lány kimászott, a fiú azonban ezután is bántalmazta, amely következtében a lány közvetlen életveszélyes állapotba került. A fiú 2019. augusztus 8-án levágta magáról a nyomkövetőt és egy bicskát magához véve átment Pestről a XI. kerületbe, ahol volt barátnőjére és a lányát védeni igyekező édesanyára támadt. Mindkettőjüket többször – a lányt a földre is rántva és leszorítva – megszúrta. A fiatalkorú támadó csak akkor hagyott fel a cselekménnyel, amikor az édesanya telefonon segítséget ért. A lány életét csak az időben kiérkező, szakszerű mentőorvosi ellátás mentette meg.
A Fővárosi Főügyészség a fiú ellen előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és – a bűnügyi felügyeletből eltávozás miatt – fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A törvény szerint egy bűncselekmény elkövetésekor 16. életévét betöltött fiatalkorúra kiszabható szabadságvesztés leghosszabb tartama életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény elkövetése esetén tizenöt év. A vádlott jelenleg letartóztatásban van.