Előfizetés

"Nem csinálhattok velem semmit, ti büdös csicskák!" - kiabálta a rendőrautón ugráló férfi a zsaruknak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.24. 18:06
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Rosszul végződött az oroszlányi igazoltatás.
Egészen meghökkentő bűneset történt tavaly Oroszlányon, amiben most született ítélet. Mint a hvg.hu idézi az ügyészségi közleményt, már az előkészítő ülésen elismerte a bűnösségét az a férfi, aki  Oroszlányon megrongált egy rendőrautót. A vádirat szerint a férfival szemben késő este intézkedtek a városban. Ám az igazoltatás meghökkentő fejleménnyel folytatódott. 
A jelszó: nyomorult rendőrök! B*zi rendőrök! Nem csinálhattok velem semmit, ti büdös csicskák!

 - üvöltötte a férfi, majd felugrott a rendőrautó motorháztetőjére, ahonnan megpróbált menni a kocsi tetejére, de a rendőrök megakadályozták. A rendőrautóban cselekményével 203 000 Ft kárt okozott.  Nem csak emiatt volt oktondi a férfi tette: az is kiderült, hogy korábban a társával ellopott egy 750 ezer forintos motorkerékpárt is.  A Tatabányai Járásbíróság jogerős ítéletében másfél év börtönre ítélte a férfit és kötelezte a rendőrautóban okozott kár megtérítésére.  

Horror Karcagon: több mint száz megkínzott, elnémított kutyát találtak a rendőrök (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.24. 15:59

Fotó: police.hu
A szaporító tartott a szomszédok haragjától, inkább kivágatta az állatok hangszálait.
Állatkínzás vétségének gyanújával indult eljárás egy 31 éves férfi ellen a Karcagi Rendőrkapitányságon: a gyanúsított a nyomozás adatai szerint kutyákat szaporított, és 148 állatot tartott zsúfolt helyen, nyomorúságos körülmények között - írja a police.hu.
A rendőrök egy hatósági állatorvos kíséretében, szerdán vonultak ki a szaporító egyik ingatlanjához. A helyszínen 99 kutya tengődött rossz, zsúfolt körülmények között, és az ebek nagy részének nem volt hangja: feltételezhetően eltávolították a hangszálukat, ami maradandó egészségkárosodásukat okozhatta. A nyomozók azt is kiderítették, hogy a kutyák tulajdonosa életvitelszerűen egy másik házban lakik, ezért ott is kiszálltak.
A férfinél tartott házkutatás során további 49 kutyát találtak, és ezek egy részének szintén nem volt hangja. A rendőrök értesítették az állatvédőket, akik el is szállították a sokat szenvedett kutyákat, majd a feltételezett elkövetőt a városi kapitányságra vitték. A helyi férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett: 
a kutyák megnémítását azzal magyarázta, hogy nem akarta, hogy a szomszédok meghallják a sok kutya ugatását, és feljelentsék őt.

A nyomozók a szaporító házában a kutatás során több millió forint készpénzt foglaltak le.

Óbuda rendőrkapitánya fogta el Alexet, aki kirámolt egy alvó férfit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.24. 15:01
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Négy perc alatt kattant a bilincs.
Szikszó Sándor r. alezredes egy önkormányzati testületi ülésről tartott vissza a III. Kerületi Rendőrkapitányságra csütörtök délelőtt, amikor furcsa dologra lett figyelmes az Aquincum Hotel mellett található parkban. 
Egy férfi kiszemelt magának egy alvó embert, majd zsebeit átkutatta, elvette a pénzét és menekülőre fogta

- írja a police.hu A rendőrkapitány követni kezdte a kifosztót, majd telefonon értesítette a beosztottjait. Végül a történtek után négy perccel a Szentlélek téren kollégái segítségével elfogta a 23 éves B. Alex budapesti férfit. Kifosztás bűntett miatt indult ellene eljárás. Ha bűnösnek találják, akár 5 évet is kaphat.