Előfizetés
Fotó: Erdős Dénes / Népszava

Bábosok vonultak vasárnap este a Színművészetiért - a tiltakozás képekben

Karnevál hangulatú vonulásra invitálták vasárnap estére a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjainak ügyével szimpatizálókat. A Hősök terén tartott gyülekező után Kocsis Gergely színész, az SZFE egykori diákja és tanára tartott beszédet, majd énekszóra indult el a fegyelmezett, kicsikből és nagyokból, biciklisekből és rolleresekből álló maszkos demonstrálók tömege, amelyet az összetartozást és a művészi szabadságot képviselő piros-fehér báb vezetett a Vas utcáig.

Szerző

Megosztás
Fotó: TIBOR ILLYES / AFP

Ha nem látta élőben, mutatjuk, hogy milyen volt a Szuperkupa a Puskásban - galéria

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München nyerte a labdarúgó Európai Szuperkupát, miután csütörtök este hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az Európa-ligában címvédő Sevillát a budapesti Puskás Arénában. A koronavírus-járvány kitörése óta ez volt az első olyan mérkőzés az európai szövetség (UEFA) égisze alatt, amelyet nézők előtt rendeztek meg, ezért Budapest magas koronavírus-fertőzöttségi mutatói miatt kiemelten szigorú biztonsági intézkedéseket ígért az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a találkozó előtt, a gyakorlatban azonban csak a maszkviselésre hívták fel a szurkolók figyelmét, illetve a lelátón több-kevesebb sikerrel betartatták velük a kötelezően előírt távolságot. Képek a meccsről.

Szerző

Megosztás
Fotó: Huszár Dávid / Népszava

Egy hónapig láthatók a világ legjobb sajtófotói a Nemzeti Múzeumban

73996 fotóból válogatta ki a World Press Photo független, nemzetközi zsűrije azt a 151 felvételt, ami most megtekinthető a Nemzeti Múzeumban nyíló kiállításon. A legrangosabb sajtófotó pályázat nyertes képeiből készült tárlat négy kísérőprogram mellett tekinthető meg. A Digital Storytelling filmjei és multimédiái, a PÉLDA-képeim kiállítás fotósportréi és a Next-Image Mobilfotó magyar győzteseinek képei a WPP díjnyertes fotóival együtt október 25-ig látható, míg a sajtófotó pályázat magyar kategórianyertesének előadását egy még nem pontosított októberi időpontban hallgathatják meg az érdeklődők.

Szerző

Megosztás