Előfizetés

Hal helyett kést rántott az elszakított damil miatt őrjöngő horgász

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.28. 13:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az idős férfi napját egy arra haladó vitorlás rontotta el, ő pedig mindent megtett, hogy ezt viszonozza is.
Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 66 éves felsőörsi lakos ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon – írja a police.hu.
Az eljárás adatai alapján a férfi 2020. szeptember 27-én, a késő délutáni órákban Alsóörsön horgászott egy mólóról, amikor – figyelmeztetése ellenére - túl közel haladt el horgászhelyéhez egy vitorlás, és leszakította botjának szerelékét. A férfi ezután az éppen kikötő hajó után eredt, majd felment rá, és szóváltásba keveredett az azon utazó házaspárral, akik értesítették a rendőrséget. A vita hevében a horgász egy késsel hadonászva felsértette az egyik vitorlát is. A kiérkező járőrök a helyszínen elfogták az elkövetőt, később pedig nyomozók hallgatták ki.
Bűnjel lett a horgászbicskából, ami megszaggatott egy vitorlát is
Fotó: police.hu

Kettős kivégzés Nyíregyházán: vádat emeltek a vadászpuskás ámokfutó ellen (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.28. 10:46

Fotó: police.hu
A férfi nem tudott beletörődni abba, hogy felesége megcsalta, a vád szerint agyonlőtte riválisát és annak apját is.
Aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a férfi ellen, aki a hatóságok szerint tavaly augusztusban két embert szabályosan kivégzett Nyíregyházán. A vádirat lényege, hogya vádlott felesége 2019 februárjától a munkahelyén intim kapcsolatba került a főnökével, a későbbi sértettel. A vádlott néhány hónap elteltével tudomást szerzett a viszonyról, ezért a házassága megromlott, többször veszekedett feleségével, aki kis időre el is költözött tőle. 

Egy sérelem váltotta ki a gyilkos dühöt

A férfi indulatait csak még jobban felkorbácsolta, amikor tavaly augusztus 26-án megtudta, hogy félrelépő feleségét meg is sértette főnöke. Az asszony ugyanis elmondta neki, hogy összeveszett korábbi szeretőjével, aki lekezelően beszélt vele. A féltékenységtől és a sértettségtől is őrjöngő vádlott ekkor öt lőszert tárazott be engedéllyel tartott vadászpuskájába, majd autóval a sértett házához hajtott.
Mikor meglátta a kertes ház udvarán dolgozó férfit, elkezdődött az ámokfutás:
a vádlott már az autóból kiszállva célzott lövést adott le haragosára, aki gyorsan fedezéket keresett, majd bemenekült a házba. Ez sem mentette meg életét: támadója újabb átlőtte a ház zárt bejárati ajtaját, és eltalálta mögötte háttal álló áldozatot, aki azonnal meghalt.

A lövések hallatán kijött az utcára, a sértett szomszédban lakó, 65 éves apja is – az őrjöngő fegyveres rá is azonnal tüzet nyitott, de elsőre nem találta el. Az idős férfi rákiabált támadójára, majd fia háza felé indult. Ekkor, hátulról kapta az életét kioltó második lövést.
A lövöldöző ezután Nyíregyháza külterületére hajtott, és egy félreeső helyen várakozott, majd az őt nagy erőkkel kereső helyi rendőröknek megadta magát.
A vádiratban az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak azzal, hogy legkorábban 35 év múlva vizsgálja meg a bíróság azt, hogy a vádlott feltételes szabadságra bocsátható-e.

Halálra gázolt motoros: hajtóvadászat után feladta magát a cserbenhagyó

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.27. 16:20
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Őrizetbe vették a kisteleki rendőrök azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint terepjárójával elütött, majd magára hagyott egy motorost Csengele közelében.
Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, a baleset 2020. szeptember 26-án 18 óra 40 perc körül történt az 54121-es út egyik bekötőútján. Az eddigi információk szerint a terepjáró az úton haladva áttért a menetirány szerinti bal oldalra és elütötte az ott szabályosan közlekedő segédmotorost. A motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gépkocsi vezetője járművét hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A rendőrök haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és tanú kutatást, melynek során azonosították a feltételezett elkövetőt, aki elrejtőzött a hatóság elől - írja a police.hu. A hajtóvadászat során a rendőrök a helyszínt nyomkövető kutyával vizsgálták át, a férfit lakóhelyén és tartózkodási helyén is keresték. Ezután a férfi a kora reggeli órákban feladta magát. Az 57 éves helybeli lakos ellen közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Kisteleki Rendőrkapitányságon. A férfit a rendőrök őrizetbe vették.