Előfizetés

Ötmillió forintnyi amfetamint őrizgetett a hűtőjében és autója csomagtartójában György Pesterzsébeten (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.09. 10:09

Fotó: police.hu
A nyomozók a kiporciózott kábítószer mellett több mint 8 millió forintot és 1100 eurót is találtak a férfi lakásán.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói 2020. október 6-án délután megjelentek az 56 éves N. György pesterzsébeti lakásánál, mivel gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi kábítószert árul Budapesten. A BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói a lakás előtt elfogták N. Györgyöt, mielőtt még autójával elindult volna – számolt be róla a police.hu. A rendőrök a jármű csomagtartójában, az alsó fedlap alatt több mint 100 gramm vákuumfóliázott amfetamint találtak.
A felderítők kábítószer-kereső kutya segítségével kutatást tartottak a férfi lakásán, ahol közel 1,3 kilogramm – különböző méretű vákuumfóliázott műanyag zacskókba porciózott – amfetamint találtak. Ezen felül lefoglalták a kábítószer porciózásához használt tasakokat, digitális mérleget, vákuumcsomagoló gépet, továbbá több mint 8 millió forintot és 1100 eurót.
A lefoglalt amfetamin értéke megközelítőleg 5 millió forint. A nyomozók N. Györgyöt kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság október 8-án elrendelt.

Halálra gázoltak egy férfit Fülöpszállásnál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.09. 09:30

Fotó: Donka Ferenc / MTI
A baleset csütörtök éjszaka, az 52-es főúton történt.
Elütött egy gyalogost egy autó csütörtök éjszaka, 21 óra 12 perc körül az 52-es számú főúton, Fülöpszállás térségében. A gyalogos férfi a helyszínen életét vesztette. A baleseti helyszínelés már befejeződött, így megindult a forgalom. 

Árokba sodorta, megnézte, majd otthagyta felborult autójával a terhes asszonyt egy lengyel sofőr

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.09. 09:25

Fotó: Shutterstock
Kihallgatásán a férfi azt állította, nem érzékelte az ütközést, a balesetért nem érezte magát felelősnek.
Megállt, kiszállt, megnézte, majd visszaült kamionjába és elhajtott az a lengyel sofőr, aki várandós nőt hagyott sorsára felborult autójában, miután sávváltás közben árokba sodorta a gyanú szerint – írja a police.hu. Hazafelé tartott 2020. október 7-én kora délután autójával az M2 autóúton a 45 éves asszony. A külső sávban haladt, amikor egy kamion a belső sávból átsorolva nekiütközött. Az ütközés következtében a nő az útmenti árokba sodródott, majd felborulva megállt.
A kamionos félrehúzódott, néhány percig tétlenül nézte, ahogyan az asszony egy időközben megálló férfi segítségével próbált kikászálódni a roncsolódott járműből, majd visszaült a volán mögé, és segítségnyújtás, valamint adatai hátrahagyása nélkül elhajtott.

Az asszony könnyű sérülést szenvedett, születendő gyermekének nem esett baja.  A rendőrség beszámolója alapján az árokba borult járművet látó váci rendőrkapitány satufékezett, segítséget nyújtott a megsérült asszonynak, a lengyel teherautó leírását pedig továbbította kollégáinak. Ez alapján Rétságnál sikerült fél órával később elfogni a 62 éves férfit. Kihallgatásán a sofőr azt állította, nem érzékelte az ütközést, a balesetért nem érezte magát felelősnek. A Váci Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat vele szemben eljárást.