Előfizetés

Lakodalmakat szakítottak félbe a rendőrök a járvány miatt Koszovóban

MTI
Publikálás dátuma
2020.10.11. 11:33
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Nyugat-Balkánon – Horvátországot kivéve – szombatról vasárnapra 1366-tal nőtt az igazolt fertőzöttek és tizennéggyel a halálos áldozatok száma.
Esküvőket szakítottak félbe és vendéglátóhelyeket zártak be a koszovói hatóságok a hétvégén, mivel a járvány megfékezésére hozott korlátozások ellenére nagyszámú vendéget fogadtak. Az egészségügyi minisztérium közölte, ha nem csökken a fertőzöttek száma, további szigorú intézkedésekre lehet számítani. A Nyugat-Balkánon – Horvátországot kivéve –
szombatról vasárnapra 1366-tal nőtt az igazolt fertőzöttek és tizennéggyel a halálos áldozatok száma.

A regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 168-cal 34 685-re, Koszovóban 80-nal 16 130-ra, Észak-Macedóniában 393-mal 20 574-re, Montenegróban 293-mal 13 068-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 432-vel 30 342-re emelkedett. Szerbiában az utóbbi 24 órában eggyel 762-re, Koszovóban néggyel 645-re, Észak-Macedóniában néggyel 785-re, Bosznia-Hercegovinában eggyel 935-re, Montenegróban pedig néggyel 198-ra emelkedett a halottak száma.

Tizenheten meghaltak, amikor tehervonattal ütközött egy busz Thaiföldön

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.10.11. 09:58

Fotó: HANDOUT / AFP or licensors
Horrorbaleset az ázsiai országban.
Zarándokokat szállító busz ütközött tehervonattal Thaiföld középső részén vasárnap, legkevesebb 17-en meghaltak, 30-an megsérültek

– közölték thaiföldi hivatalos források. A baleset a Bangkoktól mintegy 80 kilométerre keletre található Csacsoengszao városánál történt. Krisszana Pattanacsaren rendőrségi szóvivő újságíróknak azt mondta, hogy a szakadó esőben a busz, több mint 60 emberrel a fedélzetén vasúti sínekre hajtott, ahol egy vonattal ütközött.
Az utasok egy csacsoengszaói buddhista kolostorba tartottak. A helyszínre érkezett mentőcsapat egyik tagja szerint a halottak száma vélhetően emelkedni fog. Az ügyben a rendőrség vizsgálatot indított. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a világon Thaiföldön a második legmagasabb a közúti balesetek halálozási aránya, a halottak nagy része motorbiciklis, de gyakoriak a halálos buszbalesetek is.

Olaj szivárgott ki Luxemburg utcáira egy illegális hulladéklerakóból

MTI
Publikálás dátuma
2020.10.11. 09:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ipartelepen tizennyolc konténert helyeztek el egyenként ezer liter ásványi olajjal. Mivel a tartályokat nem zárták le.
Nagy mennyiségű ásványi olaj szivárgott ki a luxemburgi Troisvierges melletti ipari telepen egy illegális hulladéklerakóból – közölte a luxemburgi rendőrség vasárnapra virradóra. Az ipartelepen tizennyolc konténert helyeztek el egyenként ezer liter ásványi olajjal. Mivel a tartályokat nem zárták le, nagy mennyiségű olaj folyt ki az utcára és a környező rétekre. A rendőrség szerint a csatornarendszerbe nem szivárgott olaj. A polgári védelem szakemberei megkezdték a környezetszennyező anyag eltakarítását.