Előfizetés

Ököllel ütött egy nőt a garázda a buszon, keresik a rendőrök (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.14. 12:10

Fotó: police.hu
Két és fél hónapja nem találják az elkövetőt, a lakosság segítségét is várják.
Még 2020. augusztus 1-jén reggel negyed nyolc után történt a budapesti XX. kerületi Topánka utca és a Baross utca között a 36-os buszon: egy férfi előbb szidalmazni kezdett egy nőt, akit ököllel arcon is ütött. A sértett nő könnyű sérülést szenvedett, a BRFK  XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz. A feltételezett elkövetőről felvétel készült. 
A rendőrség kéri, aki a videón látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Autónak repült a 106-os busz kitört kereke a III. kerületi Pók utcában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.14. 11:33

Fotó: Omnibusz Facebook csoport
Személyi sérülés nem történt, a járat egy ideig terelőútvonalon közlekedik.
Kitört az 106-os buszjárat egyik járművének a kereke az Aquincum megállónál, majd az elszabadult kerék ezután eltalált egy autót szerdán délelőtt – írta olvasójuk jelzése alapján a Telex. A portál információi szerint személyi sérülés nem történt, a baleset pusztán anyagi kárral járt. A BKK Info Facebook-oldalán a részletekre nem tért ki. Mint írták: „baleset történt a III. kerületben, a Pók utcában, a Szentendrei út előtt. A 106-os busz terelve közlekedik a Göncz Árpád városközpont felé, nem érinti a Pók utca és Aquincum H megállót”.

Fára kötve agyonvertek, majd felgyújtottak egy férfit Dánszentmiklóson – Vádat emeltek ellenük

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.14. 10:18
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egyikük élettársa segített nekik eltüntetni a bűncselekmény nyomait.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, halált okozó segítségnyújtás elmulasztása és bűnpártolás miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség két férfival és egy nővel szemben. Az ügyészségi portálon olvasható közlemény azt írja, közös ismerősüket az egyik férfi halálra verte, testvére és annak élettársa pedig a nyomok eltüntetésében, a holttest felgyújtásában segédkezett.    A vádirat szerint az áldozat a testvérpár egyikénél lakott albérletben Dánszentmiklóson, a két férfi 2019. június 15-én összeszólalkozott, amelynek során a később meggyilkolt sértett egy kést is elővett. A történteket a főbérlő még aznap este elpanaszolta testvérének egy másik helyen tartott családi rendezvényen, és már ittasan mindketten elindultak számon kérni a fenyegetőt. A megfenyegetett férfi ezután kirángatta alvó áldozatát az ágyból, többször megütötte, kihúzta az udvarra, ott hosszú ideig tovább verte. Ezután a védekezésre képtelen albérlő kezeit, lábait és fejét bálamadzaggal felkötötte az udvaron lévő egyik fa ágára és tovább ütötte. Eközben a testvér, látván mit tett a másik, a házban nyugodtan italozott, majd a verés után mindketten visszamentek a családi rendezvényre, kikötve hagyva még lélegző áldozatukat. A tettesek csak másnap tértek vissza, de áldozatuk akkor már nem élt. Testét levágták a fáról, és egyikük élettársa segítségével felgyújtották, ám a bűncselekmény nyomait eltüntetni nem tudták.