Előfizetés

226 millió forint értékű drog, 92 millió forintnyi készpénz - ennyit foglaltak le a Pest megyei rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.17. 09:38

Fotó: police.hu
A történet egy papírbálába szorult sofőrtől indult.
Egy papírbálába szorult kamionsofőrtől indulva 90 kilónyi kábítószerig jutott el a Pest megyei rendőrök – számolt be róla a police.hu.  Egy állampolgár hívott rendőrt 2020. október 15-én délelőtt egy zsámbéki parkolóba, miután kimentettek egy papírbálába szorult kamionsofőrt, a jármű rakterében pedig furcsa fekete csomagot vett észre. A járőr a pakkot látva erősítést és kábítószerkereső kutyát kért, miközben a helyszínen tartotta az időközben könnyebb sérülései miatt ellátott bosznia-hercegovinai sofőrt, valamint egy segíteni próbáló, jelenlétére elsőre teljesen hihető magyarázatot adó magyar férfit. A szolgálati kutya egyértelmű jelzést adott, és 8 kilogramm, az előzetes vegyész-szakértői vélemény alapján delta-9THC-t tartalmazó anyagot találtak. A 71 éves bosznia-hercegovinai, valamint a helyszínen lévő 22 éves budapesti férfit előállították. A történet viszont itt nem ért véget. A kihallgatások ugyanis olyan információkat hoztak, hogy a Pest megyei felderítők és vizsgálók úgy döntöttek, másnap reggelig nem alszanak. Kiderült, a raktérben talált csomag csepp a tengerben, az elfogott 22 éves férfi sem emberbaráti szándéka okán volt a helyszínen. Aznap reggel a 22 éves A. Máté barátjával, a vele egykorú B. Dániellel érkezett a zsámbéki pihenőbe, ahol a bosznia-hercegovinai sofőr kamionjából kezdték átpakolni autójukba a 11, egyenként 7,5-8,5 kilós, leragasztott csomagokat. Az utolsó zsák kiemelése közben azonban a sofőr beesett és beszorult az egyik papírbálába. Míg B. Dániel a megtömött csomagtartójú kocsijával elhajtott, barátja előadta a kiérkező járőröknek a segíteni próbáló, éppen arra járó meséjét. A nyomozók eljutottak egy újbudai parkolóba, ahol tíz, a kamionban találttal megegyező csomagot, valamint több kötegnyi, összesen 91.927.900 forint értékű eurót és forintot foglaltak le. Még a pénz megszámolása is logisztikát igényelt. Nem volt egyszerű ugyanis olyan irodabútort találni, amelyen elfértek a kipakolt bankók.
A két helyszínen megtalált kábítószergyanús anyag mennyisége megközelíti a 90 kilogrammot, értéke a végfelhasználókhoz eljutva körülbelül 226 millió forint. A 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrrel szemben kábítószer birtoklása, A. Máté és B. Dániel ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya. A bíróság elrendelte a három gyanúsított letartóztatását.

Borzalmas frontális karambol: ketten meghaltak az M1-esen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.17. 07:19

Fotó: police.hu
A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. október 16-án 22 óra 15 perc körül az M1-es autópálya 19-es kilométerszelvényénél, Biatorbágy térségében két tehergépkocsi frontálisan ütközött a Budapest irányából kifelé vezető oldalon - írja a police.hu. A balesetben mindkét jármű vezetője életét vesztette, az egyik tehergépkocsi utasa könnyű sérüléseket szenvedett. ​A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Ismét életet mentett egy fővárosi kórházparancsnok

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.16. 22:40

Fotó: Shutterstock
Rövid időn belül ez már a második eset volt.
A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház egyik munkatársa nem jelent meg időben a munkahelyén csütörtök délután. Mivel telefonon sem érték el, ezért Kesik Róbert rendőröket küldött kollégája csepeli lakására –  számolt be róla a rendőrség honlapja. Végül kiderült, nem volt alaptalan az aggodalom: 
a lakásba bejutva a nőt magatehetetlen állapotban találták, ezért azonnal mentőt hívtak, akik stabilizálták az állapotát és kórházba vitték az asszonyt.

Nem ez volt az első eset, hogy egy kórházparancsnok gyors és határozott reakciójával életet ment. Korábban a Népszava is beszámolt arról, amikor pár héttel korábbi, kísértetiesen hasonló esetről. Akkor az újpesti Károlyi Sándor Kórház egyik dolgozója szorult segítségre.