Előfizetés

Uzsorást fogtak Zuglóban, gyerekkori ismerősét zsarolta a 24 éves Péter

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.17. 19:52
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi rövid határidejű kölcsönöket adott egy korábbi iskolatársának, majd a tartozást 50 százalékos kamattal emelve követelte vissza.
A gyanú szerint családja megölésével fenyegette meg adósát a 24 éves M. Péter – írja a police.hu. A zuglói nyomozók egy 2020. szeptember 29-én kapott információ alapján kezdtek el nyomozni uzsora gyanúja miatt a budapesti férfi ellen. A rendőrök adatai alapján a férfi többször adott rövid határidejű kölcsönöket egy korábbi iskolatársának, majd a tartozást 50 százalékos kamattal emelve követelte vissza. 
A hitelező összesen 3,2 millió forintot adott kölcsön gyermekkori ismerősének, de 8,4 millió forintot követelt tőle.

Amikor a férfi nem tudta az uzsorakamattal emelt kölcsönöket visszafizetni, hitelezője megfenyegette adósa barátnőjét és családját is. M. Péter ismerőse barátnőjének olyan képet küldött, amelyen egy nőt ábrázol egy autó csomagtartójában megkötözve. A megfélemlített adós nem mert szólni a rendőröknek, mert félt, hogy a férfi beváltja fenyegetését. A nyomozók megtudták azt is, hogy a férfi már 5,1 millió forintot visszafizetett, legközelebb pedig október 5-én fog találkozni zsarolójával egy újabb törlesztés miatt. A rendőrök a találkozó napján körülvették azt a zuglói gyorséttermet, ahol a két férfi találkozott, és közvetlen a pénzátadás után ütöttek rajta M. Péteren. A sértett által átadott 100 ezer forintot lefoglalták. 
Elfogását követően a rendőrök M. Pétertől lefoglaltak egy nagyértékű BMW-t is. Jelenleg azt vizsgálják, hogy az autó bűncselekményből szerzett vagyonhoz köthető-e. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói M. Pétert zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság október 8-án elrendelt. ​

Letarolta a Suzuki az útjelző táblát a 6-oson (fotók)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.17. 19:04

Fotó: police.hu
A balesetben többen megsérültek.
A baleset 2020. október 17-én 15 óra 21 perckor történt a 6-os főúton Dunaföldvár térségében - írja a police.hu. Egy személygépkocsi vezetője közlekedett a főút 97-es kilométerszelvénye közelében, amikor ismeretlen körülmények között lesodródott az útról, árokba hajtott, és egy útjelző táblát is kidöntött. A balesetben az elsődleges adatok szerint hárman könnyebben megsérültek. A helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött. Az érintett útszakaszon ismét zavartalan a forgalom. 

Jó ötletnek tűnt: három kamasz poénból rongált meg egy autót, szüleik kétszázezret fizettek a remek tréfáért

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.17. 14:53

Fotó: police.hu
Egy gyermekkorú, egy 14 és egy 16 éves fiú volt az elkövető.
Egy kálózi férfi tett feljelentést a rendőrségen 2020. február 17-én, mert ismeretlenek megrongálták az autóját, amit szerelésre hagyott ott egy simontornyai telephelyen – írja a police.hu. Az elkövetők egy téglával bedobták az autó szélvédőjét, megrugdosták az oldalát és letörték a jármű márkajelzését is. 
A Tamási Rendőrkapitányságon rongálás gyanúja miatt indult büntetőeljárás az ügyben. A nyomozók beazonosították a feltételezett elkövetőket: három – egy gyermekkorú, egy 14 és egy 16 éves – simontornyai fiút. Mindhárman elismerték a rongálást, amelyet eleinte tréfának és gyerekcsínynek gondoltak. A két idősebb fiút a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A gyerekek szülei a csaknem 200 ezer forintnyi kárt megtérítették az autó tulajdonosának. A tamási rendőrök befejezték a vizsgálatot, az iratokat átadták az ügyészségnek.