Szijjártó Péter;Joe Biden;Orosz titkosszolgálatok;

Biden és a banditák

Szijjártó Péter orosz ügynök. Némi jóakarattal mondhatnánk, hogy tudtán kívül, de ennél jobb véleményünk van róla. Okos ember, tudja, mit tesz. Joe Bidenbe azért kötött bele, mert ezzel Vlagyimir Putyinnál akar jó pontokat szerezni. Persze Trumpnál is, de hát ő szintén Putyin kegyeire hajt, úgyhogy az majdnem ugyanaz.

Biden mindössze annyit mondott Trump külpolitikája kapcsán, hogy „látjuk, mi történik Belaruszban, Lengyelországban, Magyarországon, hogyan szaporodnak az önkényuralmi rendszerek a világban, az elnök pedig keblére öleli a világ összes banditáját”. Nem nevezte Orbánt, miként a néhai republikánus elnökjelölt, John McCain tette, neofasiszta diktátornak. Sőt, tulajdonképpen banditának sem, legfeljebb egy mondatban említette azokkal. Paranoiára és állandóan viszkető marokra utal, hogy Szijjártó és persze nyilván Orbán, magára vette az önkényuralmi rendszerekre és banditákra vonatkozó részt. A hisztire hajlamos miniszter videóüzenetben szögezte le, hogy Biden csak ne kritizálja szép hazánkat, inkább válaszoljon a saját korruptságára vonatkozó kérdésekre.

Ez az „Amerikában meg verik a négereket” logika már Hofi idején is vicces volt. Ha a korrupcióról akar tapasztalatot szerezni, Szijjártó körülnézhet otthon, Szíjj László jachtján, meg a következő kormányülésen. Esetleg pillantson ki a helikopter ablakán, amint valami fideszközeli cég állami támogatásának bejelentésére röppen: ott lent élnek az adófizetők, akiknek a pénzéből az ő elegáns öltönye van. Kérdezze meg a főnitől, hogyan lett az ország leggazdagabb embere a kollégiumi szobatársa, aztán meg a felcsúti gázszerelő pajtása! Honnan vannak a papa milliárdjai, honnan Orbán Ráhel led-lámpás stafírungja?

Biden korruptságának „bizonyítékait” Andrij Gyerkacs ukrán képviselő szállítja Trump ügyvédjének, Rudy Giulianinak. Gyerkacsról az amerikai hírszerzés megállapította, hogy orosz ügynök, aki dezinformációs akciót hajt végre Moszkva érdekében és utasítására. Giuliani pár napja azt mondta Gyerkacs orosz titkosszolgálati kötődéséről, hogy fifty-fifty esély van rá, de az mindegy, a lényeg, hogy ártson Bidennek. Csakhogy az esély nem fifty-fifty, Gyerkacs hírszerző iskolát végzett, diplomamunkájának címe: Fedett ügynöki hálózat szervezése és a találkozók lebonyolítása.

Gyerkacs és Giuliani áll az elnök Zelenszkij ukrán államfővel folytatott tavaly nyári telefonbeszélgetése mögött, aminek a vége a Trump elleni impeachment lett.

Nem etikus, hogy Biden fia a papa nevét kihasználva jutott zsíros álláshoz egy ukrán cégnél. Az sem volt az, hogy Margaret Thatcher fia, Mark közel-keleti fegyverüzletekben „közvetített” vagy Kofi Annan ENSZ főtitkár fia, Kojo belekeveredett a világszervezet iraki „olajért élelmiszert” programjába. Ahogy Biden, úgy Thatcher és Annan esetében sem bizonyosodott be, hogy hasznot húztak volna csemetéik ügyleteiből.

Ellenben a hétvégén egy EU- és NATO-tagállam külügyminisztere nyíltan beállt tolni az oroszok amerikai szekerét. Nagy a baj, ha már egy Szijjártóra is szükség van.