Előfizetés

Rendőri felvezetéssel vitték kórházba az erősen vérző nőt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.24. 09:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy szabálytalankodó nyomába eredtek az egyenruhások, az igazoltatásnál vették észre a bajt.
Fékezés nélkül hajtott át egy autó XVIII. kerületi Méta utca és a Besence utca kereszteződésében, még szerda este tíz előtt öt perccel, amikor a kerületi rendőrkapitányság két járőre megállította a szabálytalankodó sofőrt – írta meg az előzményeket a police.hu. ​Az igazoltatás során a rendőrök észrevették, hogy a hátsó ülésen ülő nő erősen vérzik. A sofőr elmondta a rendőröknek, hogy éppen az egyik barátja feleségével siet a kórházba, a férj otthon maradt a házaspár egyéves kisgyermekével. A két járőr megkülönböztető jelzéssel 10 perc alatt kórházba juttatta a sérült nőt.

Három hónapja ellenőrizték a kalandparkot, ahol meghalt egy 15 éves fiú

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.23. 21:34
Képünk illusztráció
Fotó: WALTER ZERLA / Cultura Creative via AFP
A gyöngyösfalui pálya ügyvezetője szerint a hatóságok akkor mindent rendben találtak, megkapták a tanúsítványukat.
Legutóbb nyár közepén ellenőrizték azt a Vas megyei kalandparkot, ahol csütörtök délután tragikus baleset történt. A hatóságok akkor mindent rendben találtak – nyilatkozta az RTL Híradónak a gyöngyösfalui kalandpark ügyvezetője. Egy 15 éves keszthelyi gimnazista csütörtökön délután szörnyethalt, amikor kidőlt két fa, és leszakadt a kötélpálya, amin barátaival játszott. Két diákot kórházba kellett szállítani. Többen is leestek, de ők nem sérültek meg.
A drótkötelek 5-6 méteres magasságban vannak kifeszítve. Amikor a fák kidőltek, a 15 éves fiú a két fatörzs közé zuhant. Olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy már nem lehetett segíteni rajta.

A keszthelyi gimnázium diákjai osztálykiránduláson voltak. Egy 16 éves lányt és fiút vittek kórházba. A fiúnak nyílt lábszártörése és medencetörése volt, a lány kisebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett, de a csatorna információi szerint nincs veszélyben az életük. Az áldozat osztálytársainak pszichológus segít feldolgozni a tragédiát. A gimnázium igazgatója, Varga Gábor elmondta, hogy az iskola egyik szeretett diákja, osztálytársa és sokak barátja veszítette életét. Nem tudják megmagyarázni a történteket. A kalandpark vezetője, Szőnye Péter közölte, hogy megrendítette őt és kollégáit a tragédia. Legutóbb júliusban ellenőrizték a kalandparkot a hatóságok, akkor mindent rendben találtak. Megkapták a tanúsítványukat, végzik a folyamatos ellenőrzéseket és szükség szerint a karbantartásokat.
– Nem volt jele annak, hogy a fa kidőljön

– jegyezte meg.

A rendőrség büntetőeljárást indított, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt.

Halálos baleset – Szalagkorlátnak ütközött egy motoros Pilisszentkeresztnél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.23. 15:03
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A balesetben egy 49 éves férfi vesztette életét.
Áttért a szemközti sávba, majd az útról lehaladva szalagkorlátnak ütközött egy motorkerékpáros péntek délután, 12 óra 40 perc körül az 1111. számú úton, Pilisszentkereszt térségében. A motort vezető 49 éves férfi a mentők újraélesztési kísérletei ellenére a helyszínen belehalt sérüléseibe – írja a police.hu. A Szentendrei Rendőrkapitányság megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát.