Előfizetés

Lövések dördültek, gránát is robbant egy embercsempész üldözése közben Vitnyéden

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.26. 17:11
Rendőrségi zárás a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, ahol öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész 2020. október 26-án
Fotó: Krizsán Csaba / MTI
A szállító menekülni próbált, végül maga ellen fordította fegyverét.
Tragikus véget ért egy embercsempész után folytatott rendőrségi hajsza hétfőn délután a Győr-Sopron-Moson megyei Vitnyéden, az esetről a police.hu számolt be. A rendőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján állították meg a magyar rendszámú, Ausztria felé tartó autót, amiben – mint később kiderült – öt illegális migráns is ült. A rendőrök láttán a sofőr, kezében lőfegyverrel és kézigránáttal pattant ki az autóból, majd menekülni kezdett.
A rendőrök biztonságos távolságból követték, és megállásra szólították fel; mivel nem engedelmeskedett, ezért figyelmeztető lövést adtak le. Ekkor a férfi maga ellen fordította a fegyverét, és felrobbant a nála lévő kézigránát is. Az eset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Nyomozó Ügyészsége a helyszínen vizsgálja – írta a rendőrség honlapja. 
Az öt átutazó közül három szintén elmenekült, őket jelenleg is keresik. Két külföldit előállítottak, és mivel nem tudták igazolni jogszerű tartózkodásukat, személyazonosságukat, visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Rendőrök keresőkutyával a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, ahol öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész 2020. október 26-án
Fotó: Krizsán Csaba / MTI
Az öngyilkosság nem lehet megoldás vagy kiút! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot! 

Holttestet találtak Tiszabezdéden

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.26. 16:10

Fotó: police.hu
A rendőrök a lakosság segítségét kérik az elhunyt férfi azonosítása érdekében.
A rendőrség közleményében az áll: október 16-án délután Tiszabezdéd külterületén a Tisza folyó árterében lévő erdős területen egy ismeretlen személyazonosságú férfi holttestet találtak. Az elhunytnál azonosítására alkalmas iratok nem voltak. Az elhunyt ismertetőjelei: 40-50 év közötti, sárgás színű pólót, sötétszürke polár pulóvert, katonai jellegű terepmintás zubbonyt- és nadrágot, világos barna színű övet és 42-es méretű munkavédelmi bakancsot viselt. A holttest mellett volt hátrahagyva egy 28-as méretű, sötétbordó színű férfi vázas kerékpár. A Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a leírás alapján segíteni tud az elhunyt azonosításában, az jelentkezzen személyesen a Záhonyi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-42-524-600-as telefonszámot, illetve a 112-es központi segélyhívószámot. Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán is bejelentést tehet.

Egy betonkeverő nekiment egy fának, ami rádőlt egy buszra és két autóra a Szilágyi Erzsébet fasoron

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.26. 15:05

Fotó: Schultz László főtörzsőrmester / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A tűzoltók mentőt is kértek a baleset helyszínére.
Fának ütközött egy betonkeverő Budapest II. kerületében, a Szilágyi Erzsébet fasor és a Küküllő utca kereszteződésénél. A fa rádőlt egy buszra és két személyautóra – jelentette be a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a helyszínelés után eltávolítják a fát. Az egység mentőt kért a helyszínre. A helyszínelés miatt az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás volt, de a BKK infó két óra után Facebook-oldalán közölte, hogy megnyitották a Szilágyi Erzsébet fasort a Gábor Áron utcánál, így a 61-es, a 22-es, a 22A, a 222-es, a 129-es és a 291-es autóbusz újra az eredeti útvonalon közlekedik.