MTV;díj;Magyar Turisztikai Ügynökség;

2020-10-27 07:30:00

Gigashow állami pénzből: még nem tudni, mennyibe kerül majd, hogy Budapesten lesz az MTV European Music Awards

Arra sem kaptunk választ, milyen erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a nagyszabású rendezvényen ne terjedjen a koronavírus.

„A nyilvánosságot a következő napokban tájékoztatjuk a virtuális díjátadó további részleteiről” – ezt a semmitmondó választ kapta lapunk a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ), amikor arról érdeklődtünk, mennyibe kerül a magyar államnak, hogy idén Budapest lesz az MTV European Music Awards házigazdája. Egy hete jelentette be az MTÜ, hogy a díjátadó megrendezésére 2019-ben benyújtott pályázatuk sikeres volt, az esemény lebonyolítására pedig a kormány támogatást nyújt. Az összeg iránt érdeklődő RTL Klub híradója sem kapott információkat.

Arra sem kaptunk választ, milyen erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a nagyszabású rendezvényen ne terjedjen a koronavírus. Ugyanakkor egy, a szervezésre rálátó névtelenséget kérő forrásból úgy értesültünk, az 1981-ben alapított Music Tv amerikai tulajdonosa, a Viacom tévétársaság szándékosan nem közli még a négy hazai helyszín nevét, mert szeretnék elkerülni, hogy tömegek verődjenek össze. A műsor egy része a tervek szerint felvételről megy majd, vagy kis közönséget verbuválnak, vagy egyáltalán nem lesz közönség. Ahogy az sem cél most, hogy a rendezvényekre külföldről jöjjenek turisták.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő annyit közölt szombaton, hogy az egyik házigazda Palvin Barbara szupermodell lesz. A kormány szerint azért éri meg a díjátadó támogatása, mert egymilliárd tévénéző figyelmét tudják felhívni arra világszerte, hogy Magyarország a régió legjobb úticélja.