Semmelweis Egyetem;koronavírus;COVID-19;járványkezelés;

Járványkórházzá alakítják a Semmelweis Egyetem pszichiátriai és neurológiai klinikáját is

Két lépcsőben adják át a terepet a covidos betegeknek, a régi ápoltak új helyre költöznek.

Két lépcsőben a koronavírusos betegek ellátóhelyévé válik a Semmelweis Egyetem Balassa utcai épülete – ahol a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, valamint a Neurológiai Klinika található – jelentette be  kedden az intézmény.  

Ez azt jelenti, hogy a COVID-19-fertőzött tpszichiátriai és neurológiai betegek kezelése mellett az általános  COVID-19 pozitív vagy koronavírus-gyanús betegek ellátása is megjelenik itt, belgyógyász, pulmonológus, illetve kardiológus szakorvosok szakmai vezetésével.

Ezzel párhuzamosan ideiglenesen átszervezik a nem fertőzött pszichés és neurológiai betegek ellátását: pszichiátriai részleg betegeit a klinika Szent Rókus Tömbben található részlegében kezelik tovább. A Neurológiai Klinika betegeit szintén az egyetemen belül látják el, a jelenlegi helyszínhez közeli Külső Klinikai Tömbben - írja közleményében az egyetem. 

Az intézkedés azt jelzi, hogy egyre telítettebbé válnak a járványkórháznak kijelölt intézmények: az első körben 12 fővárosi és Pest megyei intézményt jelöltek ki a koronavírus-fertőzött betegek ellátására, Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter viszont a napokban jelentette be, hogy újabb hat vidéki kórházat vontak be a védekezésbe.