Fővárosi Közgyűlés;elmarad;

2020-10-28 09:25:00

Elmarad a Fővárosi Közgyűlés mai ülése

Az ülés kezdetére a Karácsony Gergely főpolgármesteren és a főjegyzőn túl a 33 fős testület hat tagja jelent meg.

Meglehetősen rövidre sikerült a Fővárosi Közgyűlés szerdára meghirdetett ülése. A teremben csak a Fidesz-frakció hat tagja jelent meg, az ellenzéki polgármesterek közül egy sem. Nem voltak ott Karácsony Gergely helyettesei sem. A pulpituson csupán Számadó Tamás ült a főpolgármester mellett. 

- A Szervezeti és Működési Szabályzatban foglaltak szerint megállapítom, hogy a Fővárosi Közgyűlés nem határozatképes, lévén tagjainak többsége nincs az ülésteremben – jelentette be pár perccel a kitűzött időpont után Karácsony Gergely. A főpolgármester a testület határozatképtelenségének megállapítása után berekesztette az ülést és egyúttal bejelentette, hogy a határozatképesség függvényében rendkívüli ülés összehívását kezdeményezi az elkövetkező időszakban.  

A nagy számú hiányzás oka egyértelműen a Covid-járvány, a polgármesterek közül az elmúlt napokban többen a közösségi médiában is jelezték, hogy megbetegedtek, köztük Borbély Lénárd (Fidesz) csepeli és Pikó András (független) józsefvárosi polgármester.