Előfizetés

Villamoson alvó utast fosztogattak, egy gyanúsítottat elfogtak, kettőt még keresnek (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.04. 16:33

Fotó: police.hu
Előbb a mobiltelefonjától szabadították meg az éjjeli járaton szunnyadó férfit, később a táskáját is elvitték.
Fél órán belül kétszer is kifosztottak még szeptember elsején éjjel egy villamoson alvó férfit azok a feltételezett elkövetők, akik közül egyet a rendőrök elfogtak, kettőt pedig még keresnek – írta a police.hu. A nyomozás eddigi adatai szerint a A 4-es és a 6-os villamos vonalán közlekedő járaton, a VIII. kerületi Rákóczi tér és Blaha Lujza tér között egy férfi az alvó utas kezéből kivett egy telefont. A villamos kamerafelvételei alapján a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói  azonosították a 30 éves J. Róbertet, akit kifosztással gyanúsítanak. Az ellene indult eljárás iratait már át is adták az ügyészségnek.
Ugyanakkor, mint az a közzétett videón is látható, az első bűncselekmény után 10 perccel, már a budai Széll Kálmán téren álló villamoson a még mindig alvó ember övtáskáját lopta el két férfi. A rendőrség kéri, hogy aki a felvételen látható férfiakat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.​

Öt családot sanyargatott a barcsi uzsorás

V. A.
Publikálás dátuma
2020.11.04. 12:29
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az alacsony jövedelmű családok egyre több tartozást felhalmozva adósságspirálba kerültek, és mindinkább rászorultak az uzsorás kölcsöneire.
A kaposvári ügyészség barcsi kirendeltsége öt rendbeli, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett uzsora miatt emelt vádat egy 44 éves férfi ellen, aki 50 százalékos kamatra adott kölcsönt mélyszegénységben élő, kisgyermekes családoknak – tájékoztatott az ügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A büntetett előéletű, Barcs melletti faluban élő férfi 2016 óta adott kisebb kölcsönöket helybéli családoknak, akiktől 
a következő hónapban a pénz másfélszeresét követelte vissza.

Az alacsony jövedelmű családok azonban a teljes összeget sohasem tudták visszafizetni, egyre több tartozást felhalmozva adósságspirálba kerültek, és mindinkább rászorultak az uzsorás kölcsöneire. 
Idén májusig a férfi öt családot tartott teljes anyagi kiszolgáltatottságban, és legalább két és félmillió forintot vett el tőlük.

A tavasz óta előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség négy év börtönbüntetést indítványozott, ha a vádlott az előkészítő tárgyaláson beismeri bűnösségét.

Saját utasaival tolatta ki sárba ragadt autóját az embercsempész, ez okozta a vesztét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.04. 10:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A román férfi az illegális határátlépőket hazánkon keresztül csempészte volna Ausztriába.
A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a román férfinak, aki 15 illegális határátlépőt csempészett volna hazánkon keresztül Ausztriába –írja az ügyészség. A megalapozott gyanú szerint a férfi múlt pénteken este – miután megállapodott eddig ismeretlen megbízóival – az előre megbeszélt fényjelzést használva felvett Domaszék külterületén az autójába 15, magát szír nemzetiségűnek valló személyt. Az utasok röviddel azelőtt embercsempészek segítségével, illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt, a gyanúsított fényjelzéséig a mezőn bujkáltak. A sofőr a megállapodásnak megfelelően Ausztriába indult utasaival, de a gépkocsi a sárban elakadt, ezért 14 illegális határátlépő kiszállt, míg a 15. társukra véletlenül rácsukták a csomagtartó ajtaját. 
Miután a sárból a gépkocsit kitolták, észlelték a Készenléti Rendőrség járőreit, és elszaladtak, míg a gyanúsított a csomagtartóban ragadt emberrel megpróbált elhajtani.

A járőrök az illegális határátlépőket hőkamera segítségével elfogták és előállították, kis idő múlva az autót is sikerült feltartóztatniuk. A sofőrt őrizetbe vették.
Az ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt egy hónapra indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a Szegedi Járásbíróság elrendelt.