Előfizetés

Részegen balesetezett Gergely, már a rácsok mögött józanodhat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.20. 18:22

Fotó: police.hu
Átment a szembejövő sávba és ott nekiütközött egy autónak, aminek azonnal meghalt a sofőrje.
Halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a rendőrök egy csütörtöki baleset miatt, amely a 7-es úton történt Székesfehérvár közelében. A rendőrség közlése szerint itt vezette furgonját K. Gergely 41 éves budapesti lakos, aki felöntött a garatra, mielőtt a volán mögé ült. Ez végzetesnek bizonyult, ugyanis 
áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező Suzuki típusú személygépkocsival. Az autót vezető 62 éves férfi a helyszínen meghalt.

A nyomokból jól játszik, mekkora volt az ütközés.
Fotó: police.hu
A rendőrök természetesen megszondáztatták az autó sofőrjét, és így gyorsan kiderült, hogy ivott. Elfogását követően további mintavételre előállították a férfit, majd – őrizetbe vétele mellett – 2020. november 19-én délután gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Halálra gázolt egy férfit a Tópart InterCity

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.11.19. 19:55
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Székesfehérvár közelében történt a végzetes baleset.
Vonat gázolt halálra egy férfit csütörtökön Székesfehérvár közelében – közölte csütörtökök este a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.  A Mávinform Facebook-oldalán azt írták, hogy Székesfehérvár és Szabadbattyán között ismeretlen személyt gázolt a Déli pályaudvarról 17 óra 35 perckor Nagykanizsára indult Tópart InterCity. A baleset miatt a vonalon 10-20 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok, mert a rendőrségi helyszínelés idején csak egy vágányon haladhatnak a vonatok.

Jogerős: Három évre börtönbe megy Nyírpilis uzsorázó polgármestere

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.19. 17:07

Fotó: Google Street View
A tavaly újraválasztott Beri Róbert az előző ciklusban ötven százalékos kamatot kért a rászorulóktól a „támogatásáért”.
Csalás és annak kísérlete, zsarolás, valamint háromrendbeli  uzsorabűncselekmény miatt jogerősen 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Beri Róbertet, Nyírpilis független polgármesterét – derült ki a bírósági portálon csütörtökön közzétett szerdai ítélet összefoglalójából. Ezzel másodfokon – időmúlásra hivatkozva – fél évvel csökkentette az elsőfokú bíróságon a polgármesterre korábban kiszabott szabadságvesztést. A bíróság Beri Róbertet a letöltendő börtönbüntetés mellett 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és vele szemben 455 ezer forint erejéig vagyonelkobzást is elrendelt.  A férfi 2014-től kezdve nehéz anyagi körülmények között élő lakosok helyzetét kihasználva, és többeknek úgy adott pénzt hitelre, hogy havi 50 százalékos kamattal megnövelt összeget kért vissza. Az eladósítottak így élelmiszert már csak a vádlott családja érdekeltségébe tartozó boltból tudtak vásárolni – szintén hitelre –, tovább növelve a tartozásukat. A polgármester ezzel a sértetteket és családtagjaikat súlyos nélkülözésnek tette ki.

Más házát adta el többeknek

A férfi kihasználta azt is, hogy a helyi lakosság nagyrészt nincs tisztában az ingatlan-adásvétel jogi szabályozásával és 2015-ben egy házat úgy kínált eladásra, mintha arra feljogosították volna a ház valódi tulajdonosai. Egy házaspárnak el is adta 650 ezer forintért az ingatlant, akik havi 50 ezer forintonként törlesztettek neki. Az ítélet szerint a pár néhány hónap múlva, amikor már 540 ezer forintot ki is fizettek, a pár ideiglenesen kiköltözött a házból. Ekkor Beri Róbert egy helyi asszonynak is eladta azt 600 ezer forintért, szintén részletfizetéssel. A később visszatérő „tulajdonosok”, már vissza sem tudtak költözni. Így az „eladó” 2017. február 7-én az ingatlant használó asszonytól egy összegben 105 ezer forintot követelt, fenyegetések kíséretében, s a nő át is adott neki ebből 25 ezret. A Népszava az esetről 2017 februárjában számolt be, amikor az akkor még csak gyanúsított polgármestert letartóztatta a Mátészalkai Járásbíróság.