Karácsony Gergely;papagáj;Farkas Örs;

A főpolgármester papagájokat alkalmazna kormányzati szóvivők helyett

Szerinte cukibbak és olcsóbbak is lennének.

Kitört a harc a Karácsony Gergely és a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője között. A városvezető azon húzta fel magát, hogy Farkas Örs egy Facebook-posztban megállapította: Budapest bevétele alig kisebb, mint a tavalyi évben. A miniszteri biztos mindezt egy olyan tájékoztatásra hivatkozva közölte, amelyet a főjegyző írt alá.

"Egy biztos, a budapesti vállalkozások és emberek lényegében ugyanannyit fizettek októberig a fővárosi önkormányzatnak, mint Tarlós István idejében." 

Több sem kellett a főpolgármesternek, aki ugyancsak a Facebookon vágott vissza. Szerinte a kormányzati tisztségviselők többségének mind van egy ötlete, mit kellene csinálni a fővárossal és azonnal elkezdtek érteni a költségvetéshez. 

"Most éppen a kormányszóvivő irodájának szóvivője, vagyis – ha jól értem– a kormányszóvivő szóvivője érezte feladatának, hogy megszakértse Budapest iparűzési adóból származó bevételeit. Hát, nem sikerült."

Karácsony Gergely szerint azt azonban elfelejtette hozzátenni, hogy a cégek egy részének tavaly év végén még egy körben kellett még adót fizetni, amit az idei évre már eltörölt a kormány. Ráadásul azzal sem számolt Farkas Örs, hogy felére csökkent a tömegközlekedésből származó bevételek összege, "de az is, hogy a drámain csökkenő bevétele ellenére a kormány idénre több, mint a kétszeresére, jövőre, pedig több mint a háromszorosára emelte a Fővárosi Önkormányzat által befizetett adót."

A politikus szerint itt az ideje, hogy ő maga is javaslatot tegyen a kormány működésével kapcsolatban.  

Minek ennyi szóvivő, ha úgysem mondanak igazat? Alkalmazzanak inkább papagájokat, azok sokkal cukibbak, és nem kerülnek olyan sokba.