Előfizetés

Ónos esőt és ködöt hoz a csütörtök, néhol havazás is lehet

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.25. 16:46

Fotó: Népszava
Három megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet, illetve a hegytetők lóghatnak ki a ködpaplan alól. Szitálás, éjjel ónos szitálás bárhol előfordulhat, a hegyvidéki területeken szemcsés hó is hullhat. Szerda éjszaka és csütörtökön jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A tartós, sűrű köd veszélye miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 0 és +5 fok között valószínű. 

Meghalt az MSZP káposztásmegyeri önkormányzati képviselője

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.25. 16:36

Fotó: Facebook/Barrel Zoltán
Barrel Zoltán 65 éves korában hunyt el.
„Fájó szívvel fogadtuk a hírt, hogy hétfőn bekövetkezett, amitől tartottunk, 65 éves korában elhunyt Dr. Barrel Zoltán, az MSZP káposztásmegyeri önkormányzati képviselője. Barrel Zoltán elvhű baloldali ember volt, aki 2015-től képviselte választókerülete minden lakosát a IV. kerületi önkormányzatban, mint egyéni körzetben megválasztott képviselő” – közölte a párt a Facebook-oldalán. Hozzátették, hogy Barrel Zoltán rendszeresen tartotta a kapcsolatot a helyi lakosokkal, de aktívan részt vett a párt életében is, tagja volt az MSZP parlamentjének tekinthető választmánynak. Barrel Zoltán az MSZP Nyugdíjas Tagozat Budapesti elnökségének tagja és az újpesti tagozat vezetője volt. „Nagyon segítőkész volt, a kampányok lebonyolításában, szervezésében is számíthatott rá közösségünk” – tette hozzá az MSZP.  

A honvédelmi és rendészeti bizottság jövő csütörtökön hallgatná meg az operatív törzset

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2020.11.25. 16:29

Fotó: Vadnai Szabolcs / kormany.hu
Ellenzéki képviselők kezdeményezték a meghallgatást.
Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága kezdeményezi a koronavírus elleni védekezésért felelős operatív törzs meghallgatását jövő csütörtökön 10 órakor – tájékoztatta a Fidesz-frakció szerdán az MTI-t. Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke a közleményben azt írta: köztudomású, az operatív törzs minden nap részletesen tájékoztatja a nyilvánosságot a járvánnyal kapcsolatos adatokról, a vírus elleni intézkedésekről, a nemzetközi összehasonlításban is sikeres védekezésről.
„Emellett – a rendkívüli jogrendre tekintettel – az a helyes, ha az operatív törzs az Országgyűlés illetékes szakbizottsága előtt is beszámol az intézkedésekről, azok eredményeiről és válaszol a képviselők kérdéseire”

– olvasható a Kósa Lajos által jegyzett közleményben.

A Demokratikus Koalíció nem sokkal korábban közleményben jelezte, Vadai Ágnes, a honvédelmi és rendészeti bizottság DK-s és Lukács László jobbikos alelnök, valamint Harangozó Tamás MSZP-s bizottsági tag kezdeményezte, hogy a bizottság a jövő héten hallgassa meg az operatív törzset.