Előfizetés

Balatoni drogkereskedőket ítéltek szabadságvesztésre

V. A.
Publikálás dátuma
2020.11.30. 11:21

Fotó: police.hu
A banda tavaly júniusban bukott le, és elfogásuk után derült ki, hogy a drogdílerek tagjai az önkormányzat által bőkezűen támogatott helyi bűnmegelőzési egyesületnek.
Letöltendő szabadságvesztésre ítélték a balatoni drogbanda tagjait, akik a szemesi bűnmegelőzési egyesület terepjárójával hordták a narkót Budapestről a tópartra – írja az ügyészség. A Somogy Megyei Főügyészség az idén májusban emelt vádat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt öt férfi, köztük a korábbi balatonszemesi polgármester veje ellen. A banda tavaly júniusban bukott le, és elfogásuk után kiderült, a drogdílerek tagjai a helyi önkormányzat által bőkezűen támogatott Balatonszemes-Balatonőszöd Bűnmegelőzési Egyesületnek. A szervezetnek az akkori polgármester veje volt a vezetője, aki az egyesület Bűnmegelőzés feliratú terepjárójával hozatta Budapestről a kábítószert. Az ügyészség szerint budapesti és az egyik balatonszemesi férfi régi barátok voltak, és mindketten rendszeresen fogyasztottak kábítószert. Utóbbi 2011-től rendszeresen kereskedelmi mennyiségű marihuánát és amfetamint vett budapesti társától, a drog szállítását pedig a helyi bűnmegelőzési egyesület autójával oldotta meg. A kábítószerből több esetben adott el az egyik helyi drogdílernek, a polgármester vejének, aki nemcsak tőle, hanem más kereskedőktől is szerzett be tiltott anyagokat. Többek között egy balatonboglári férfi segítségével, akit három alkalommal bízott meg azzal, hogy Székesfehérváron, illetve Siófokon drogot vegyen, amelyet később helyben értékesített. Az ügyészség a budapesti férfi és két társával szemben fegyházbüntetést – 8, 4, illetve 3,5 év –, míg a boglári vádlottal szemben 2,5 év börtönt indítványozott. A Kaposvári Törvényszék azonban az elsőrendű vádlottat 3 év börtönre, a másodrendűt pedig 6 év fegyházra ítélte, egyelőre nem jogerősen, mert az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

Négy autó összeütközött az M3-ason

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.11.30. 09:01

Fotó: police.hu
Teljes az útlezárás a sztráda érintett szakaszán
Összeütközött négy gépkocsi az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Atkár közelében, a 70. kilométernél. Az érintett sztrádaszakaszt teljes szélességben lezárták – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn hajnalban. A rendőrség honlapja szerint a baleset hétfőn 4 óra 45 perc körül történt, a négy gépjármű eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy személy szenvedett orvosi ellátást igénylő sérülést. Műszaki mentésre a gyöngyösi hivatásos tűzoltók vonultak ki a balesethez.

Három kamion ütközött össze az M30-ason

MTI
Publikálás dátuma
2020.11.30. 07:42
Képünk illusztráció
Fotó: Röhrig Dániel / Népszava
A teljes sztrádaszakaszt lezárták a mentés idejére.
Összeütközött három kamion az M30-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, Sajólád térségében – közölte BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága hétfőn hajnalban. A balesetnél a miskolci hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az érintett sztrádaszakaszt teljes szélességében lezárták.