Előfizetés

Felfüggesztett börtönt is kaphat a nőveréssel vádolt rendőr

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.09. 18:17
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az erőszakos egyenruhást még le is fokozhatják, egyebek mellett azért, mert élettársának feje a betonba "ütődött".
Több rendbeli könnyű testi sértés, személyi szabadság megsértése és kényszerítés miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy rendőr ellen, aki három évvel ezelőtt kezdődött élettársi kapcsolatában – szerelemféltés miatt – különféle módokon bántalmazta a nőt.   Az ügyészségi portál közleményében ismertették, hogy a vádirat lényege szerint 2019 júliusában kezdődtek a gondok:
az egyenruhás férfi szabolcsi otthonukból a karjánál fogva az ingatlan udvarára rángatta élettársát, a földre lökte, a haját megragadva húzni kezdte, majd hirtelen elengedte, amitől a sértett feje a betonba ütődött.

A kórházi ellátás során a nő – attól tartva, hogy élettársa elveszíti az állását – azt állította, hogy sérülése véletlen balesetben keletkezett. A vádlott az év szeptemberében is megverte élettársát, ez alkalommal ittasan kezdett vele veszekedni:
fojtogatta, arcán megütötte, a hátára taposott, kitépte füléből a fülbevalóját és nem engedte ki a családi házból.

Végül idén áprilisban a pár arra jutott, megszüntetik élettársi közösségüket. A fennálló tartozásaik rendezése miatt azonban vita bontakozott ki köztük, a vádlott agresszívvá vált, a konyhában törni-zúzni kezdett, veréssel fenyegette élettársát. A nő ekkor kimenekült az udvarra, a vádlott utánament és berángatta a házba, ott alkarjával megszorította a nyakát, majd derékon rúgta. A férfi a bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor a sértett a fürdőszobába menekült és értesítette a rendőrséget. A vádlott ezután többszöri fenyegetéssel arra akarta rávenni a sértettet, hogy vonja vissza feljelentését  A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a sértett kihallgatását követően haladéktalanul elrendelte a rendőr őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, majd bűnügyi felügyeletet és távoltartást indítványozott, amelyet a bíróság elrendelt. A nyomozó ügyészség indítványozza, hogy ha a vádlott a Nyírbátori Járásbíróság előkészítő ülésén beismeri a bűncselekmények elkövetését, a bíróság ítélje egy év nyolc hónap, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és katonai büntetésként fokozza le.

Több mint 140 kiló kábítószert találtak egy solymári dílernél (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.09. 12:15

Fotó: police.hu
A lefoglalt drog becsült feketepiaci értéke körülbelül 350 millió forint.
A fővárosi nyomozók és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda együttműködése vezetett ahhoz a férfihez, aki a rendőrök információi szerint Solymáron tárolt eladásra szánt kábítószereket, és termesztett marihuánát. A nyomozás adatai szerint a díler a drogokat Budapesten értékesítette. A rendőrség közleménye szerint a nyomozók december 8-án ütöttek rajta a solymári ingatlanon, és fogták el a 31 éves B. Tamást. A kutatás során a házzal egybeépített garázsban marihuánatermesztéshez kialakított, nagy teljesítményű lámpákkal felszerelt helyiséget találtak.
Az ingatlanban összesen 141 kilogramm kábítószert – az elsődleges adatok szerint kokaint, amfetamint, hasist, marihuánát és kábítószergyanús tablettákat –, valamint 1 millió forintot foglaltak le. A kábítószerek becsült feketepiaci értéke körülbelül 350 millió forint.

A nyomozók a 31 éves debreceni férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A BRFK Kábítószerbűnözés Elleni Osztály nyomozói az elmúlt három hétben összesen 214 kilogramm kábítószert és 279 tő marihuánát vontak ki a forgalomból. A lefoglalt drogok feketepiaci értéke meghaladja a félmilliárd forintot.

Holttestet találtak egy leégett faházban Biatorbágyon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.09. 11:35

Fotó: Shutterstock
A fűtőberendezés okozhatta a tragédiát.
Teljesen leégett egy ötven négyzetméteres faház Biatorbágyon, a Kertbarátok útján - közölte a katasztrófavédelem. A tűzoltók két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet az épületben, amelynek födémje teljesen megsemmisült, falai bedőltek. Az egységek egy embert találtak a leégett faházban, amelynek lángjai nem tettek kárt a szomszédos épületben. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte: nem kizárt, hogy a fűtőberendezés okozta a tragédiát, de a tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem szakemberei még vizsgálják.