karácsony;Külügyminisztérium;krumpli;

Karácsonyi krumpli külügyeseknek

A csomag, amelyet napokon át, különböző idősávokban vehettek át a dolgozók „hazai termelőktől származó jó minőségű 1 doboz szabolcsi alma válogatást (7kg) és 10 kg burgonyát tartalmaz”.

„Tekintettel arra, hogy ebben a nehéz járványügyi időszakban minden ember számára komoly kihívásokat jelent a mindennapok megszervezése, a minisztérium szeretne a kollégáknak a karácsonyi ünnepek alkalmából egy praktikus ajándékcsomaggal kedveskedni” – olvasható a lapunk birtokába került, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium dolgozóinak a napokban küldött belső levélben. A csomag, amelyet napokon át, különböző idősávokban vehettek át a külügyes dolgozók „hazai termelőktől származó jó minőségű 1 doboz szabolcsi alma válogatást (7kg) és 10 kg burgonyát tartalmaz”.

Nehéz megmondani, hogy a pakkal a minisztérium a jó munkát díjazta, vagy éppenséggel az elégedetlenségét fejezte ki dolgozói felé. Nagy mennyiségben, több mázsányit vásárolva a szabolcsi alma kilóját – fajtafüggőn – 150-300 forintért kínálják a kereskedők, vagyis ez egy-kétezer forintos tétel lehet személyenként. A krumpli azonban nehezebben árazható be: a szerencsi időközi választáson a Fidesz-KDNP száz forintos burgonyával kampányolt, innen nézve tehát szintén csak egy ezresnyi a külügyes jutalom. Jakab Péter Jobbik-elnököt viszont az Orbán Viktornak a parlamentben adott ötkilós krumplis zsákért 4,4 millióra büntette Kövér László házelnök, ami kilónként már 880 ezer forintot jelent, így a minisztériumi mennyiség igencsak gáláns ajándék.

Reagált a KKMA Külügyminisztérium bajba jutott szabolcsi gazdáktól vásárolt terményeket - reagált cikkünkre Menczer Tamás, a KKM államtitkára a közösségi oldalán közzétett videóban. Olyan gazdáktól, akik ebben a nehéz helyzetben nem tudják árujukat eladni, és ezeket kapják meg a Külügyminisztérium munkatársai - teszi hozzá.