Előfizetés

Somogyban és Zalában terítették a drogot, hat embert vettek őrizetbe (videók)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.12. 16:28

Fotó: police.hu
Összehangolt akcióval fogták el az új pszichoaktív anyaggal üzletelőket.
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felderítőinek információi alapján, a nyomozók a Somogy megyei bevetési egység és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével 2020. december 9-én és 11-én összehangolt akciót hajtottak végre – számolt be minderről a police.hu. Kiemelték: a két megye több településén tartott házkutatások során új pszichoaktívnak látszó anyagot, az előállításához szükséges eszközöket, több millió forint készpénzt és gépjárművet foglaltak le. Az egyenruhások az akció során összesen hét embert fogtak el. 
A nagykanizsai nyomozók B. Jenő 44 éves nagykanizsai lakost kábítószer-birtoklás vétség, B. Renátó 29 éves zalaegerszegi lakost, valamint egy 30 éves zalakomári lakost új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanújával vettek őrizetbe. A marcali nyomozók B. Tamás 23 éves, B. Attila 37 éves marcali lakosokat, egy 43 éves somogyszentpáli lakost, egy 42 éves mesztegnyői nőt, és szintén B. Renátót hallgatták ki gyanúsítottként bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt. 
Az elfogottak közül a hat férfit őrizetbe vették, letartóztatásukat a rendőrség kezdeményezésére az illetékes járásbíróság már el is elrendelte. A Marcali Rendőrkapitányság és a Nagykanizsai Rendőrkapitányság nyomozói a büntetőeljárást szakértők bevonásával folytatja.

Felfüggesztett börtönt kapott a tornatanárt pofonverő apa

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.12. 13:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A diák nem mondott igazat az apjának egy iskolai konfliktusról, de végül hiába ismerte el a hazugságot, a dühös férfi az oktatónak esett.
Gyorsított eljárásban 1 év és 8 hónap – három évre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte a Hatvani Járásbíróság azt a 32 éves csányi férfit, aki fia testnevelő tanárát magából kikelve arcon ütötte, majd le is köpte. A döntés jogerős, a bíróság egyben elrendelte az apa pártfogó felügyeletét.  Az ügy előzménye, hogy a fiút egy iskolai játékból kiállították egyik társával együtt, mert nem tartották be a szabályokat. Csakhogy a gyerek az apjának a történtekről azt mondta, hogy a pedagógus pofon vágta őt. A történteket a szülő és a tanár megbeszélte, ám a gyermek továbbra is ragaszkodott az által kitalált valótlan történethez, így másnap az apja újra megjelent az iskolánál, hogy a testnevelőt ismét számon kérje. Az iskola igazgatója kivizsgálta az esetet, és megállapították: a fiú nem mondott igazat.  A tanuló végül elismerte, hogy valótlanságokat állított, de az ingerült apa nem nyugodott meg: magából kikelve ordítani kezdett a testnevelő tanárral, akit pofon vágott, és még le is köpött. A Hatvani Járási Ügyészség a büntetett előéletű gyanúsítottat – a társadalomra különösen veszélyes, az utóbbi időben elszaporodott cselekménye miatt – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt állította bíróság elé.    A kormány javaslatára az Országgyűlés még júliusban döntött egyebek mellett az ilyen és hasonló esetek elkerülésére az iskolaőrség felállításáról. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) október végi adatai szerint 443 oktatási intézményben teljesít szolgálatot iskolaőr. Ugyanakkor a Závecz Research Intézet szeptemberi közvélemény-kutatásából az derült ki, hogy a lakosság 73 százaléka nem tartja helyesnek az iskolaőrök jelenlétét.

Meghalt egy ember háztűzben Nyárlőrincen

MTI
Publikálás dátuma
2020.12.12. 11:46
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem kizárt, hogy az épületben lévő szilárd tüzelésű kályha okozta a tragédiát.
Kigyulladt egy melléképület a Bács-Kiskun megyei Nyárlőrinc külterületén, a tűzben egy ember meghalt - közölte a katasztrófavédelem. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a tizenöt négyzetméteres, különálló, vályogfalazatú melléképület teljes terjedelmében égett. Az épületben egy ember volt, az életét már nem lehetett megmenteni. A katasztrófavédelem szerint nem kizárt, hogy az épületben lévő szilárd tüzelésű kályha okozta a tragédiát, de a tűz keletkezési okát még vizsgálják.